loader image

Kraken-rekening koppelen

Voor de maandelijkse herbalancering van uw portefeuille is het van belang dat u uw Kraken-rekening koppelt aan uw Mercury Redstone-account. De koppeling komt tot stand m.b.v. een API-sleutel. Hiermee verschaft u ons toegang tot uw Kraken-rekening zonder dat u uw wachtwoord aan ons hoeft te geven. Wij zullen u daarom ook nooit om uw Kraken-wachtwoord vragen.

Onderstaand leest u hoe u een API-sleutel aan kan maken en invoeren in uw account.

Wat is een API-sleutel?

API staat voor application programming interface. U kunt een API beschouwen als een manier waarop programma’s met elkaar kunnen communiceren. Om een API-koppeling tot stand te brengen is een unieke verificatie vereist: de API-sleutel. Deze kunt u aanmaken in uw Kraken-rekening en vervolgens invoeren in uw account.

Is een koppeling m.b.v. een API-sleutel veilig?

Bij het aanmaken van de API-sleutel is het van belang dat u ons geen toestemming geeft voor het afboeken van geld en/of crypto-assets van uw rekening. Onze toegang tot uw crypto-rekening is zodoende beperkt tot het kunnen invoeren van koop- en verkooporders binnen uw portefeuille. 

Moet ik de API-sleutel zelf bewaren?

Nee, i.v.m. de veiligheid adviseren wij u de API-sleutel nadat u de koppeling tot stand heeft gebracht niet zelf te bewaren. U kan ‘m tenslotte niet hergebruiken en kan zo nodig altijd weer een nieuwe aanmaken.

Kan ik de koppeling ook weer verwijderen?

Door het verwijderen van de API-sleutel vanuit uw Kraken-rekening, kunt u de koppeling op elk moment weer ongedaan maken. Op die manier blijft u zelf volledig in controle over uw eigen crypto-portefeuille.

Aanmaken en invoeren van een API-sleutel in 3 stappen

Hieronder wordt in drie stappen toegelicht hoe u in uw Kraken-rekening een API-sleutel kan aanmaken en waar u deze vervolgens kan invoeren in uw Mercury Redstone-account om de koppeling tot stand te brengen.

Heeft u vragen of ondervindt u problemen bij het koppelen, neem dan contact met ons op.

          STAP 1

Ga naar de settings van uw Kraken-rekening

 • Log in op uw Kraken-rekening
 • Klik rechtsboven op uw naam
 • Klik op Settings → API.
 • Klik op de knop “+ Generate New Key”

          STAP 2

Maak een API-sleutel aan

U ziet nu een scherm met een aantal instellingen voor de API-sleutel.

 • Key Description
  Dit kunt u invullen naar keuze (bijvoorbeeld: API Mercury Redstone).
 • Nonce Window
  Dit kunt u op ‘0’ laten staan.

 • Key Permissions
  De in onderstaand voorbeeld blauw gemarkeerde opties dient u allemaal aan te vinken. Behalve het rood omcirkelde vakje voor ‘Withdraw Funds‘ deze dient u beslist niet aan te vinken. Wij zijn zodoende nooit in staat om crypto-assets of geld van uw rekening af te boeken.

Onderstaande drie opties kunt u op ‘Off’ laten staan.

 • Key Expiration
 • Query Start Date/Time
 • Query End Date/Time 

Hierna klikt u op de knop ‘Generate Key’ voor het aanmaken van de sleutel.

          STAP 3

Voer de API-sleutel in op uw acccount

Log in op uw Mercury Redstone-account. Kopieer nu de API Key en de bijbehorende Private Key vanuit uw Kraken-rekening en plak deze in de twee daarvoor bestemde API-velden in uw account-dashboard. Nadat u het vakje heeft aangevinkt om ons toegang te verstrekken, klikt u op de knop ‘Verifieer API-sleutel’. De koppeling wordt nu tot stand gebracht. I.v.m. de veiligheid adviseren wij u de API-sleutel niet zelf te bewaren.