loader image

Kraken-rekening koppelen

Voor de maandelijkse herbalancering van uw portefeuille is het van belang dat u uw Kraken-rekening koppelt aan uw Mercury Redstone-account. De koppeling komt tot stand m.b.v. een API-sleutel. Hiermee verschaft u ons toegang tot uw Kraken-rekening zonder dat u uw wachtwoord aan ons hoeft te geven. Wij zullen u daarom ook nooit om uw Kraken-wachtwoord vragen.

Wat is een API-sleutel?

API staat voor application programming interface. U kunt een API beschouwen als een manier waarop programma’s met elkaar kunnen communiceren. Om een API-koppeling tot stand te brengen is een unieke verificatie vereist: de API-sleutel. Deze kunt u aanmaken in uw Kraken-rekening en vervolgens invoeren in uw account.

Is een koppeling m.b.v. een API-sleutel veilig?

Bij het aanmaken van de API-sleutel is het van belang dat u ons geen toestemming geeft voor het afboeken van geld en/of crypto-assets van uw rekening. Onze toegang tot uw crypto-rekening is zodoende beperkt tot het kunnen invoeren van koop- en verkooporders binnen uw portefeuille. 

Moet ik de API-sleutel zelf bewaren?

Nee, i.v.m. de veiligheid adviseren wij u de API-sleutel nadat u de koppeling tot stand heeft gebracht niet zelf te bewaren. U kan ‘m tenslotte niet hergebruiken en kan zo nodig altijd weer een nieuwe aanmaken.

Kan ik de koppeling ook weer verwijderen?

Door het verwijderen van de API-sleutel vanuit uw Kraken-rekening, kunt u de koppeling op elk moment weer ongedaan maken. Op die manier blijft u zelf volledig in controle over uw eigen crypto-portefeuille.

Aanmaken en invoeren van een API-sleutel

Hieronder wordt in drie stappen toegelicht hoe u in uw Kraken-rekening een API-sleutel kan aanmaken en waar u deze vervolgens kan invoeren in uw Mercury Redstone-account om de koppeling tot stand te brengen.

Heeft u vragen of ondervindt u problemen bij het koppelen, neem dan contact met ons op.

          STAP 1

Ga naar de settings van uw Kraken-rekening

 • Log in op uw Kraken-rekening
 • Klik rechtsboven op uw naam
 • Klik op Settings → API.
 • Klik op de knop “+ Generate New Key”

          STAP 2

Maak een API-sleutel aan

U ziet nu een scherm met een aantal instellingen voor de API-sleutel.

 • Key Description
  Dit kunt u invullen naar keuze (bijvoorbeeld: API Mercury Redstone).
 • Nonce Window
  Dit kunt u op ‘0’ laten staan.

 • Key Permissions
  De in onderstaand voorbeeld blauw gemarkeerde opties dient u allemaal aan te vinken. Behalve het rood omcirkelde vakje voor ‘Withdraw Funds‘ deze dient u beslist niet aan te vinken. Wij zijn zodoende nooit in staat om crypto-assets of geld van uw rekening af te boeken.

Onderstaande drie opties kunt u op ‘Off’ laten staan.

 • Key Expiration
 • Query Start Date/Time
 • Query End Date/Time 

Hierna klikt u op de knop ‘Generate Key’ voor het aanmaken van de sleutel.

          STAP 3

Voer de API-sleutel in op uw acccount

Log in op uw Mercury Redstone-account. Kopieer nu de API Key en de bijbehorende Private Key vanuit uw Kraken-rekening en plak deze in de twee daarvoor bestemde API-velden in uw account-dashboard. Nadat u het vakje heeft aangevinkt om ons toegang te verstrekken, klikt u op de knop ‘Verifieer API-sleutel’. De koppeling wordt nu tot stand gebracht. I.v.m. de veiligheid adviseren wij u de API-sleutel niet zelf te bewaren.

Heeft u een vraag? Stuur ons een bericht.

14 + 3 =

Copyright © Zairon | Creative Commons

Mercury Redstone, vernoemd naar het gelijknamige lanceringsplatform van Nasa, staat voor technologische innovatie. In 1960 en 1961 voerde NASA er zes ruimtevluchten mee uit. Met de derde vlucht op 5 mei 1961, ook wel bekend als Freedom 7, werd Alan Shepard de eerste Amerikaan die succesvol de ruimte betrad.

  +31 (0)20 239 6159
 [email protected]

Contact

Mercury Redstone BV

Brouwersgracht 97-2

1015 GC  Amsterdam

 +31 (0)20 239 6159
 [email protected]

Juridisch

Copyright © 2019 Mercury Redstone BV - Mercury Redstone BV staat niet onder toezicht van De Nederlandse Bank (DNB) of de Autoriteit Financiële Markten (AFM). MVIS® is een handelsmerk van MV Index Solutions GmbH en is in licentie gegeven voor gebruik door Mercury Redstone BV. De producten en diensten van Mercury Redstone worden niet gesponsord, onderschreven, verkocht of gepromoot door MVIS® en MVIS® geeft geen oordeel over de wenselijkheid erin of ermee te beleggen. Zie onze algemene voorwaarden voor meer informatie.