loader image

Onze beleggingsvisie

Crypto-assets zijn uiterst disruptief en hebben als belegging daarom een enorm groeipotentieel. De mogelijkheid om eigendom digitaal uit te drukken, op te slaan en over te dragen biedt een scala aan innovatieve oplossingen die we nu nog niet allemaal kunnen bevatten. Net zo goed als dat we dertig jaar geleden niet konden voorzien wat het internet voor invloed zou krijgen op ons huidige dagelijkse leven. Crypto-assets en blockchaintechnologie zijn dan ook geen oplossing op zoek naar een actueel probleem, maar bieden mogelijkheden voor een nog onbekende toekomstige behoefte.

Vrijwel alle crypto-assets bevinden zich in meer of mindere mate in de experimentele fase, waarbij de waarde vooralsnog speculatief is, gebaseerd op een verwachte waardestijging in de toekomst. Dat maakt beleggen in crypto-assets onzeker en risicovol, maar het creëert tegelijkertijd de kans op een mooi rendement.

Spreiding is cruciaal

Hoewel crypto-assets qua gebruiksgemak, functionaliteit en financiële regelgeving nog een lange weg te gaan hebben, staan ze aan de vooravond van een verregaande integratie met de bestaande economie. De markt is echter nog jong en relatief klein, wat het moeilijk maakt om de toekomst van een crypto-asset te voorspellen. Spreiding is derhalve cruciaal.

Actieve handelaren verslaan de index niet

Actief handelen in crypto-assets is vooral onder jongeren erg populair. Online worden er allerlei cursussen en adviezen over aangeboden. Wat er echter niet bij wordt vermeld, is dat verreweg de meeste van deze actieve beleggingsstrategieën de index (c.q. de markt) niet verslaan. Dat kan ook niet want actief handelen is een zero-sum game. Dat wil zeggen dat de winst van de één het verlies van de ander is en vice versa.

Indexbeleggen betekent minder kosten

Actief handelen brengt extra kosten met zich mee die ten koste gaan van uw nettorendement. Hoe meer u handelt, hoe meer transactiekosten u betaalt. En wanneer u het uitbesteedt komen de hoge kosten van dure fondsmanagers daar nog bij. Bij indexbeleggen heeft u deze kosten allemaal niet, hetgeen uw nettorendement ten goede komt.

De meeste actieve beleggingsstrategieën verslaan de index dan ook niet. Dit geldt wereldwijd voor alle markten. Indexbeleggen betekent minder kosten en meer rendement. Het bewijs hiervoor is overweldigend. Indexbeleggen is simpelweg de beste keuze.