loader image

BITVAVO

Rekening koppelen

De koppeling tussen uw Mercury Redstone-account en uw Bitvavo-rekening stelt ons in staat om de index-portefeuille voor u aan te kopen en maandelijks te herbalanceren en reviseren. Onze toegang is beperkt tot het kunnen invoeren van koop- en verkooporders binnen uw portefeuille. Wij zijn niet in staat om crypto-assets of geld van uw rekening af te boeken. 

De koppeling komt tot stand m.b.v. een API-sleutel. Hiermee verschaft u ons toegang tot uw Bitvavo-rekening zonder dat u uw wachtwoord aan ons hoeft te geven. Wij zullen u daarom ook nooit naar uw wachtwoord vragen!

De API-sleutel dient u in uw Bitvavo-rekening te genereren en vervolgens in te voeren in uw Mercury Redstone-account. Op deze pagina wordt stap voor stap toegelicht hoe u dat kunt doen.

Bitvavo

Schakel eerst 2FA in

Ten behoeve van de beveiliging dient twee-factor-authenticatie (2FA) te zijn ingeschakeld op uw Bitvavo-rekening om een API-sleutel aan te kunnen maken.

Lees hier hoe u 2FA kunt instellen op uw Bitvavo-rekening.

1. API-sleutel toevoegen

Klik rechtsboven op uw naam.

Klik op: “API”.

Op de pagina zelf klikt u vervolgens op de knop: “Nieuwe API-sleutel toevoegen”.

1. API-sleutel toevoegen

2. API-sleutel genereren

U ziet nu een scherm met een aantal instellingen voor de API-sleutel.

Naam API-sleutel
Hier vult u in: Mercury Redstone

 IP-whitelist
U hoeft hier niets in te vullen.

Toegangsrechten

  • Alleen lezen: aanzetten
  • Verhandel digitale valuta: aanzetten
  • Digitale valuta opnemen: niet aanzetten

Nadat u uw wachtwoord en de 2FA code heeft ingevuld, klikt u op de knop: “API-sleutel genereren”.

2. API-sleutel genereren

U ziet nu een scherm met twee sleutels bestaande uit een lange reeks cijfers en letters:

1. API-sleutel
2. API-secret

Laat dit scherm even open staan want beide sleutels heeft u nodig bij de volgende stap.

2. API-sleutel genereren

3. API-sleutel invoeren

Open een nieuw scherm in uw browser en log in op uw Mercury Redstone-account. In het menu klikt u vervolgens op “Portefeuille”.

Selecteer bovenaan in de blauwe balk “Handelsplatform Bitvavo”. En omdat u al een Bitvavo-rekening heeft, drukt u op de knop: “Bitvavo-rekening koppelen”.

Kopieer en plak de API-sleutel vanuit uw Bitvavo-rekening in het daarvoor bestemde veld.

Kopieer en plak de API-secret vanuit uw Bitvavo-rekening in het daarvoor bestemde veld.

3. API-sleutel invoeren

Voordat u verder gaat dient u nu nog wel eerst uw API-sleutel te bevestigen. Daarvoor klikt u in uw Bitvavo-scherm met de twee sleutels op de blauwe knop: “Ik heb de geheime API-secret bewaard”. Bitvavo stuurt u nu een e-mail met een link waarmee u uw API-sleutel kunt bevestigen.

Nadat u de API-sleutel heeft bevestigd, gaat u terug naar uw Mercury Redstone-account. Zodra u het vakje heeft aangevinkt om ons toegang te verstrekken, klikt u op de knop “Verifieer API-sleutel”. De koppeling wordt nu tot stand gebracht.

3. API-sleutel bevestigen

Nadat u de API-sleutel heeft bevestigd, gaat u terug naar uw Mercury Redstone-account. Zodra u het vakje heeft aangevinkt om ons toegang te verstrekken, klikt u op de knop “Verifieer API-sleutel”. De koppeling wordt nu tot stand gebracht.

API-verificatie

Problemen met de API-verificatie?

Heeft u in stap drie bij nummer drie de e-mail van Bitvavo ontvangen en uw API-sleutel bevestigd?

In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat de verificatie van uw API-sleutel wordt geblokkeerd door bepaalde instellingen in uw browser. In dat geval is het raadzaam de verificatie nogmaals te proberen in een andere browser, bijvoorbeeld: Edge, Chrome, Firefox of Safari. Lukt het nog steeds niet, neem dan contact met ons op.