loader image

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over onze dienstverlening, kijk dan eerst in onderstaande lijst van veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Deelname & abonnement

Leeg

Hoe kan ik deelnemen?

Klik om hier om een account te openen en ontdek hoe gemakkelijk beleggen in crypto-assets is. Als nieuwe klant krijgt u eenmalig twee weken gratis toegang. U kunt op elk moment opzeggen of uitstappen en zit dus nergens lang aan vast. 

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Hoe kan ik opzeggen?

Vanuit uw account-dashboard kunt u uw abonnement op ieder gewenst moment opzeggen. Wij hanteren geen opzegtermijn. Als u tijdens de eerste veertien dagen opzegt, brengen wij u geen abonnementskosten in rekening.

Waarom heb ik een aparte crypto-rekening nodig?

T.b.v. de veiligheid en transparantie is de dienstverlening van Mercury Redstone non-custodial. Dat betekent dat wij geen geld of crypto-assets van klanten in bewaring nemen. Wij leveren onze indexstrategie op de individuele crypto-rekeningen van onze klanten.

U dient daarom een eigen crypto-rekening te openen bij een onafhankelijk handelsplatform, waarop uw crypto-assets worden aangekocht, verkocht en voor u worden bewaard. Zodoende profiteert u van de veilige opslag van het handelsplatform.

Onze toegang tot uw crypto-rekening is beperkt tot het kunnen invoeren van koop- en verkooporders binnen uw portefeuille. Wij zijn niet in staat om crypto-assets of geld van uw rekening af te boeken.

Handelsplatformen waarmee wij samenwerken

Hoe lang moet ik mijn belegging aanhouden?

Wij hanteren geen minimale looptijd. U kunt uw abonnement dagelijks opzeggen en zit dus nergens lang aan vast. Indexbeleggen is echter gericht op de lange termijn.

Is de strategie ook toepasbaar op slechts een deel van mijn portefeuille?

Nee, helaas kunt u onze indexstrategie niet slechts gedeeltelijk toepassen op uw portefeuille. Onze software ziet de verschillende componenten in uw portefeuille namelijk als één geheel en zal de strategie daarom altijd uitvoeren over uw totale portefeuille. Het is daarom aan te raden een aparte rekening te openen en zodoende verschillende strategieën van elkaar gescheiden te houden.

Hoewel wij het afraden, kunt u uiteraard te allen tijde zelf handmatig transacties blijven uitvoeren binnen uw crypto-rekening. Onze software zal echter aan het eind van iedere maand uw gehele portefeuille weer herbalanceren en reviseren, inclusief het daarin beschikbare geldbedrag en de eventueel handmatig door uzelf verhandelde crypto-assets.

Hoe werkt de korting met de promotiecode?

Wanneer u kennissen doorverwijst naar Mercury Redstone en zij zich inschrijven met uw unieke promotiecode, ontvangen zowel zij als u een korting van €25,- op de abonnementskosten zodra ze drie maanden betalende klant bij ons zijn.
 
Uw unieke promotiecode vindt u op de accountpagina in uw dashboard.

Kosten & rendement

Leeg

Wat zijn de abonnementskosten?

Afhankelijk van de waarde van uw belegging betaalt u tussen de 1% en 3% per jaar. 

U betaalt bij ons geen in- of uitstapkosten en ook geen prestatie- of bewaarvergoeding. Dit maakt indexbeleggen een hele goedkope manier van beleggen, wat uw rendement ten goede komt.

Bekijk hier het volledige overzicht van onze abonnementskosten.

Kan ik de abonnementskosten ook met crypto betalen?

Nee, u kunt ons helaas niet met crypto-assets betalen omdat de maandelijkse abonnementskosten automatisch worden afgeschreven. De betaling verloopt daarom altijd via uw creditcard of bankrekening.

Wat is het verwachte rendement?

Er is noch een verwacht, noch een gegarandeerd rendement.

Het rendement hangt volledig af van de prestaties van de crypto-assets in de portefeuille. Wél kunnen we u de behaalde rendementen uit het verleden laten zien, waarbij we opmerken dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor de toekomst.

Echter, vanwege de lage kosten en het feit dat koersen niet of nauwelijks te voorspellen zijn, is het rendement van indexbeleggen doorgaans hoger dan dat van de meeste actieve beleggingsstrategieën. Dit geldt wereldwijd voor alle markten. Indexbeleggen betekent minder kosten en meer rendement. Het bewijs hiervoor is overweldigend.

De AFM zegt hierover:

“Het verwachte rendement van de groep van actief beheerde fondsen is lager dan dat van een index en van tevoren is niet tot nauwelijks te voorspellen welk fonds beter dan de index zal gaan presteren.”

Bieden jullie ook stakingdiensten?

Ja, de dienstverlening van Mercury Redstone is uitstekend te combineren met de stakingdiensten van handelsplatform Bitvavo. U hoeft dit slechts eenmalig te activeren in uw Bitvavo-account, vervolgens nemen zij u al het werk uit handen.

Lees meer over staking

Hoe is mijn rendement fiscaal belast?

Een Nederlandse natuurlijke persoon is over het algemeen onderworpen aan de Nederlandse inkomstenbelasting in ‘Box 3’, op voorwaarde dat de crypto-assets worden aangehouden als een privébelegging en geen onderdeel uitmaken van een persoonlijke onderneming die onderworpen is aan de Nederlandse inkomstenbelasting in ‘Box 1’, c.q. een eenmanszaak.

Nederlandse rechtspersonen zoals een besloten vennootschap (BV) worden in Nederland belast voor alle inkomsten en vermogenswinsten verkregen uit beleggingen.

Hoe kan ik winst nemen?

U kunt uw portefeuille op ieder gewenst moment geheel of gedeeltelijk verkopen en de vrijgekomen gelden vanuit uw crypto-rekening terugstorten op uw bankrekening. Voor een gedeeltelijke verkoop geldt dat u te allen tijde de minimale portefeuillewaarde van €2.500 dient aan te houden.

Let erop dat u de vrijgemaakte gelden tijdig vanuit uw crypto-rekening terugstort op uw bankrekening. Wij zullen op de laatste dag van de maand uw gehele portefeuille namelijk weer herbalanceren en reviseren, inclusief het daarin beschikbare geldbedrag.

Storting & opname

Leeg

Kan ik zo nu en dan ook geld opnemen?

Ja, in uw account-dashboard heeft u de mogelijkheid om uw portefeuille op ieder gewenst moment (24/7) geheel of gedeeltelijk te verkopen. De verhoudingen van de resterende portefeuille blijven daarbij geheel intact. U hoeft zelf niets handmatig aan te passen.

Let erop dat u de vrijgemaakte gelden tijdig vanuit uw crypto-rekening terugstort op uw bankrekening. Wij zullen op de laatste dag van de maand uw gehele portefeuille namelijk weer herbalanceren en reviseren, inclusief het daarin beschikbare geldbedrag.

Kan ik ook geld of crypto-assets bijstorten?

Ja, wanneer u geld of crypto-assets op uw crypto-rekening heeft bijgestort, wordt dit op de laatste dag van de maand, tijdens de herbalancering, automatisch opgenomen in uw portefeuille. U hoeft hier zelf niets voor te doen.

Desgewenst kunt u, nadat de storting op uw crypto-rekening is bijgeschreven, handmatig een opdracht geven om uw portefeuille meteen te herbalanceren. U doet dit door in uw Mercury Redstone-account onderaan op de portefeuille-pagina op de knop “Portefeuille herbalanceren” te klikken. Zodoende wordt het bijgestorte geld meteen opgenomen in uw crypto-portefeuille en hoeft u niet te wachten tot de laatste dag van de maand.

Kan ik ook crypto-assets in plaats van geld storten?

Ja, dat kan. Als u reeds in het bezit bent van crypto-assets dan hoeft u slechts een rekening aan te maken bij een crypto-handelsplatform en daar uw crypto-assets naar over te maken.

Mercury Redstone

Leeg

Hebben jullie ook een app?

Nee, wij hebben – nog – geen app. Maar we hebben wel een mobiele versie van de website en het dashboard. Dus als u op uw mobiel inlogt dan krijgt u de mobiele versie van uw dashboard en portefeuille.

Wanneer u tijdens het inloggen het vakje ‘ingelogd blijven‘ aanvinkt, hoeft u niet steeds opnieuw in te loggen met uw wachtwoord.

U kunt daarnaast ook nog een snelkoppeling naar onze website op het home scherm van uw telefoon zetten.

Waar komt de naam Mercury Redstone vandaan?

Mercury Redstone is vernoemd naar het gelijknamige lanceringsplatform van Nasa en staat voor technologische innovatie. In 1960 en 1961 voerde NASA er zes ruimtevluchten mee uit. Met de derde vlucht op 5 mei 1961, ook wel bekend als Freedom 7, werd Alan Shepard de eerste Amerikaan die succesvol de ruimte betrad.

Mercurius (Mercury) is de Romeinse god van de handel. In vele gedaanten symboliseert hij al eeuwenlang de beurshandel in Nederland. Op de gevel van Beursplein 5 is Mercurius discreet aanwezig. Dit kan niet worden gezegd van het beeld de Vliegende Mercurius zoals die vanaf de galerij sinds jaar en dag waakt over de beursvloer. De figuur van de Vliegende Mercurius hoort bij de Amsterdamse beurshandel sinds 1845, toen Koning Willem II een eerste exemplaar schonk bij de opening van de Beurs van Zocher.

Voorts is Mercury het Engelse woord voor Kwik, het enige metaal dat bij kamertemperatuur vloeibaar (liquide) is en waarmee goud wordt gewonnen.

Staat Mercury Redstone onder toezicht van de AFM of DNB?

De diensten van Mercury Redstone BV staan niet onder toezicht van De Nederlandse Bank (DNB) of de Autoriteit Financiële Markten (AFM). 

De voornaamste reden hiervoor is dat zowel de opslag als de koop en verkoop van uw crypto-assets plaatsvindt op het handelsplatform waar u uw crypto-rekening aanhoudt. Mercury Redstone kan afgezien van het invoeren van koop- en verkooporders niet beschikken over de crypto-assets of het geld op uw crypto-rekening.

De regelgeving omtrent crypto-assets is echter nieuw en onderhevig aan veranderingen waardoor er in de toekomst mogelijk wel toezichtrechtelijke vereisten kunnen gelden. 

Kan Mercury Redstone ook ophouden te bestaan?

Ja, dat zou kunnen. Het zou echter geen gevolgen hebben voor uw crypto-portefeuille omdat die op een extern handelsplatform staat dat volledig onafhankelijk is.

In het geval dat wij onze dienstverlening zouden beëindigen dan stellen we u daar uiteraard ruimschoots van te voren over op de hoogte (zie ook onze algemene voorwaarden). U heeft dan de mogelijkheid uw portefeuille te liquideren en de vrijgekomen gelden weer terug te boeken naar uw eigen bankrekening. Daarnaast kunt u er uiteraard ook voor kiezen uw crypto-portefeuille gewoon aan te houden op het handelsplatform. Wij zullen deze dan echter niet meer maandelijks voor u herbalanceren en reviseren.

Indexbeleggen

Leeg

Wat is indexbeleggen?

Indexbeleggen is een beproefde methode voor gespreid beleggen op de lange termijn. Door te beleggen volgens een index neemt u deel in een gespreide portefeuille teneinde de markt te volgen i.p.v. deze proberen te verslaan.

Indexbeleggen wordt daarom ook wel passief beleggen genoemd, waarvoor geen dure analisten nodig zijn. Wij brengen dan ook geen prestatievergoeding in rekening. Dit maakt indexbeleggen een hele goedkope manier van beleggen, wat uw rendement ten goede komt.

Wat is een index?

Een index is een maatstaf voor de financiële prestaties van een specifieke beleggingscategorie. Zo is bijvoorbeeld de AEX (Amsterdam Exchange Index) een weergave van de prestaties van de koersontwikkeling van de 25 aandelen met de grootste marktkapitalisatie op de Amsterdamse effectenbeurs. In de meeste gevallen bestaat een index uit een gespreid mandje van een bepaalde activa, dat wordt gewogen op basis van marktkapitalisatie.

Wat betekent herbalanceren en reviseren?

Constante prijsfluctuaties hebben als gevolg dat binnen de portefeuille de onderlinge verhoudingen van de crypto-assets schommelen. Ten behoeve van een optimale spreiding wordt uw portefeuille daarom op iedere laatste dag van de maand door ons geherbalanceerd en gereviseerd. Dit maakt het mogelijk de nieuwste trends en ontwikkelingen nauwkeurig te volgen.

 • Tijdens het herbalanceren worden de verhoudingen teruggebracht naar de oorspronkelijke weging op basis van marktkapitalisatie en liquiditeit. Een deel van de hardst gestegen componenten wordt verkocht en daarmee worden componenten bijgekocht die qua prijs relatief achter zijn gebleven. Zodoende wordt er voor een relatief hoge prijs verkocht en voor een relatief lage prijs gekocht.
 • Reviseren betekent dat een crypto-asset uit de index, dat op basis van gedaalde marktkapitalisatie en/of liquiditeit niet langer in de index thuishoort, wordt vervangen door het eerstvolgende uit de selectielijst.

Wat doet MV Index Solutions?

Voor de compositie van onze index-portefeuille werken wij samen met MV Index Solutions (MVIS). MVIS is gespecialiseerd in belegbare indices en past een onafhankelijke screening toe op de omvang en liquiditeit van alle crypto-assets in onze index-portefeuille.

Meer over MV Index Solutions

Wat is de Digital Assets 25 Index van MVIS?

Onze index-portefeuille volgt de Digital Assets 25 Index van MVIS. Deze index is een weergave van de prestaties van de 25 grootste en meest liquide crypto-assets. Hieruit filteren wij de crypto-assets die worden verhandeld op het crypto-handelsplatform en zodoende onderdeel uitmaken van de index-portefeuille.

Meer veelgestelde vragen over de Digital Assets 25 Index

Crypto-assets

Leeg

Wat zijn crypto-assets?

Blockchaintechnologie en crypto-assets maken het mogelijk om eigendom digitaal uit te drukken, op te slaan en over te dragen, zonder de behoefte aan een centrale autoriteit (zoals een bank).

Voorheen was dat niet mogelijk omdat alles dat digitaal wordt uitgedrukt, kan worden gekopieerd. Het gaat tenslotte niet om iets fysieks, maar slechts om een stukje digitale code. Wanneer u via WhatsApp een foto naar iemand verstuurt, is dat niet het origineel, maar slechts een kopie van de code die uzelf ook nog op uw telefoon heeft staan.

Voor informatie zoals een foto is dat misschien niet zo erg, maar als we iets van waarde zo eenvoudig zouden kunnen kopiëren dan is het snel gedaan met de waarde ervan. Blockchain-technologie lost dit op en maakt het mogelijk om digitale code een uniek karakter mee te geven, zodat het niet kan worden gekopieerd en we er een waarde aan kunnen toekennen.

Die digitale unieke code noemen we een crypto-asset. De waarde ervan kan gebaseerd zijn op een gebruiks- of deelnamerecht voor een dienst. Tevens kan het een winstrecht vertegenwoordigen, vergelijkbaar met een aandeel of certificaat.

Waarom zou je beleggen in crypto-assets?

Enorm groeipotentieel
Crypto-assets zijn uiterst disruptief en hebben als belegging daarom een enorm groeipotentieel. De mogelijkheid om eigendom digitaal op te slaan, uit te drukken en over te dragen biedt een scala aan innovatieve oplossingen die we nu nog niet allemaal kunnen bevatten. Net zo goed als dat we dertig jaar geleden niet konden voorzien wat het internet voor invloed zou krijgen op ons huidige dagelijkse leven.

Het meest tot de verbeelding sprekende voorbeeld is de functie van digitaal betaalmiddel. Het is dan ook niet zo vreemd dat de eerste disruptieve ontwikkelingen momenteel plaatsvinden in de financiële sector. Wereldwijd wordt echter op grote schaal geëxperimenteerd met alternatieve toepassingen, zoals het vastleggen van aandelen, vastgoed, medische gegevens of zelfs politieke stemmen op een blockchain.

Hoewel blockchain-technologie mogelijk een goede oplossing is voor een veelvoud aan innovaties, wil dat nog niet zeggen dat dat ook allemaal interessante beleggingen zijn. De voornaamste beleggingswaarde van een crypto-asset is gebaseerd op een gebruiks- of deelnamerecht voor een dienst. Tevens kan het een winstrecht vertegenwoordigen vergelijkbaar met een aandeel of certificaat.

Soevereine opslag van waarde
De huidige monetaire en fiscale verruiming lijkt geen grenzen te kennen, wat de toekomst van ons geldstelsel en daarmee de waarde van geld op zijn minst onzeker maakt. De kans op inflatie c.q. geldontwaarding is aanzienlijk. Crypto-assets zoals bitcoin worden meer en meer gezien als een soevereine opslag van waarde die hier bescherming tegen kan bieden. De totale oplage is namelijk gemaximaliseerd op 21 miljoen bitcoins, wat het uitermate geschikt maakt als digitale waarde-opslag. Om die reden hebben een heel aantal grote institutionele partijen reeds een stevige positie in Bitcoin genomen.

Mogelijkheid op een mooi rendement
Vrijwel alle crypto-assets bevinden zich in meer of mindere mate in de experimentele fase, waarbij de waarde vooralsnog speculatief is, gebaseerd op een verwachte waardestijging in de toekomst. Dat maakt beleggen in crypto-assets onzeker en risicovol, maar het creëert tegelijkertijd de mogelijkheid op een mooi rendement.

Spreiding is cruciaal
Hoewel crypto-assets qua gebruiksgemak, functionaliteit en financiële regelgeving nog een lange weg te gaan hebben, staan ze aan de vooravond van een verregaande integratie met de bestaande economie. De markt is echter nog jong en relatief klein, wat het moeilijk maakt om de toekomst van een crypto-asset te voorspellen. Spreiding is derhalve cruciaal.

Wat is het verschil tussen een cryptocurrency en crypto-asset?

Hoewel met beide woorden meestal hetzelfde wordt bedoeld, spreken wij liever van crypto-asset dan cryptocurrency. De term cryptocurrency wekt namelijk de suggestie dat het om geld zou gaan. En hoewel een crypto-asset gebruikt kan worden om mee te betalen, wil dat nog niet zeggen dat het ook geld is. Een van de voornaamste toepassingen van geld is dat het functioneert als rekeneenheid, vergelijkbaar met een meter voor afstand of een kilo voor gewicht. Een rekeneenheid moet daarom stabiel zijn. Crypto-assets zijn vooralsnog verre van stabiel. In die zin is de betaalfunctie van een crypto-asset misschien beter te vergelijken met een betaalsysteem zoals bijvoorbeeld PayPal, waarmee waarde kan worden overgedragen. Daarnaast vinden wij de term cryptocurrency te beperkend omdat een crypto-asset naast de functie van betaalmiddel ook een onderliggende waarde kan vertegenwoordigen, zoals bijvoorbeeld een aandeel of obligatie, maar ook een toegangsbewijs of lidmaatschap.

Kan een crypto-asset ook ophouden te bestaan?

Ja, dat is zeker mogelijk. Echter, omdat onze index-portefeuille bestaat uit de grootste en meest liquide crypto-assets is de kans dat dat gebeurd met een crypto-asset in uw portefeuille bijzonder klein.

Risico’s & beveiliging

Leeg

Hoe risicovol is beleggen in crypto-assets?

Beleggen in crypto-assets brengt vanwege de aanzienlijke marktfluctuaties en hoge onvoorspelbaarheid significante risico’s met zich mee en moet worden beschouwd als zeer risicovol. De waarde van crypto-assets en de daarvan afgeleide beleggingsinkomsten kunnen zowel stijgen als dalen. Beleggers kunnen aanzienlijke verliezen lijden en (een deel van) hun inleg verliezen. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. 

Beleggen in crypto-assets is daarom alleen geschikt voor beleggers die zich een dergelijk hoog risico kunnen veroorloven. Wij adviseren u dan ook om slechts een klein deel van uw beleggingsportefeuille aan deze nieuwe beleggingscategorie te alloceren.

Klik hier voor een overzicht van de voornaamste risico’s van crypto-beleggen.

Hoe zijn mijn crypto-assets beveiligd?

Wanneer u belegt met Mercury Redstone maakt u gebruik van de beveiliging van het crypto-handelsplatform waarop u uw crypto-rekening aanhoudt. Onze toegang tot uw crypto-rekening is beperkt tot het kunnen invoeren van koop- en verkooporders binnen uw portefeuille. Wij zijn niet in staat om crypto-assets of geld van uw rekening af te boeken. Zodoende heeft u aanzienlijk minder tegenpartijrisico.

De beveiliging van uw account en gegevens heeft onze hoogste prioriteit. Mercury Redstone hanteert daarom een minimale risicotolerantie, is risicomijdend en zich bewust van de risico’s t.a.v. haar dienstverlening.

Tips voor een goede accountbeveiliging

Wat betekent twee-factor-authenticatie (2FA)?

2FA staat voor twee-factor-authenticatie. Wanneer u dit inschakelt, voegt u een extra beveiligingslaag toe aan uw account. U logt in met iets dat u weet (uw wachtwoord) en iets dat u heeft (een unieke code afkomstig van een app op uw telefoon). U voert dan eerst uw wachtwoord in en vervolgens de door de app gegenereerde code om toegang tot uw account te krijgen. Het genereren van de code doet u met een authenticatie-app zoals bijvoorbeeld Google of Authy Authenticator.

Een hacker zal nu niet alleen uw wachtwoord, maar ook uw telefoon moeten onderscheppen om toegang te krijgen tot uw account. Zorg er wel voor dat u de back-upcode(s) van uw authenticatie-app ook veilig opslaat, voor het geval u uw telefoon verliest. Met deze code(s) kan u de app dan altijd weer opnieuw installeren.

Het gebruik van 2FA via een sms-code raden wij af omdat hackers mogelijk in staat zijn dergelijke sms’jes te onderscheppen.

Tips voor een goede accountbeveiliging

Bitvavo

Leeg

Wat is het handelsplatform Bitvavo?

Het Nederlandse Bitvavo is uitgegroeid tot een van de meest populaire crypto-handelsplatformen in Nederland. Bitvavo ondersteunt 8 betaalmethoden, inclusief iDeal voor directe overschrijvingen. Het platform voldoet aan alle relevante Europese wetgeving en staat geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB).

Voordelen

 • Nederlandse website
 • Eenvoudig en snel geld storten met iDeal of creditcard
 • Bitvavo biedt ook stakingdiensten
 • Voor crypto-beginners is Bitvavo een geschikte keuze

Nadelen

 • Wat minder liquiditeit dan handelsplatform Kraken
 • Voor ervaren crypto-beleggers mogelijk wat te beperkt

Bezoek de website van Bitvavo

Hoe kan ik een Bitvavo-rekening openen?

Een Bitvavo-rekening kunt u eenvoudig hier openen.

Hoe kan ik mijn Bitvavo-rekening koppelen aan mijn account?

Om de koppeling tot stand te brengen is een unieke verificatie vereist: de API-sleutel. Deze kunt u aanmaken in uw Bitvavo-rekening en vervolgens invoeren in uw Mercury Redstone-account.

Klik hier voor een stapsgewijze toelichting op het aanmaken en invoeren van een API-sleutel.

Hoe kan ik geld storten op mijn Bitavo-rekening?

Hoe u geld kunt storten op uw Bitvavo-rekening wordt hier duidelijk uitgelegd.

Kraken

Leeg

Wat is het handelsplatform Kraken?

Het Amerikaanse Kraken is een online handelsplatform voor crypto-assets dat in 2011 is opgericht in San Francisco. Kraken is een van de eerste en grootste crypto-handelsplatformen ter wereld. Daarnaast staat het ook bekend als een van de veiligste. Kraken heeft de grootste liquiditeit en het hoogste handelsvolume in crypto/euro-transacties.

Voordelen

 • Groot internationaal platform met hoge liquiditeit
 • Kraken staat bekend om haar veiligheid
 • Populair bij ervaren crypto-beleggers

Nadelen

 • Geen Nederlandse website
 • Geld storten kan alleen via overboeking vanaf eigen bankrekening
 • Wij kunnen via Kraken geen staking-diensten aanbieden

Bezoek de website van Kraken

Hoe kan ik een Kraken-rekening openen?

Een Kraken-rekening kunt u eenvoudig openen door u bij Kraken in te schrijven.

Om vervolgens geld op uw Kraken-rekening te kunnen storten, dient u zich eenmalig te identificeren. Dit kan op twee manieren:

1. Door dit aanvraagformulier in te vullen en samen met een geldige legitimatie en een adresbewijs (niet ouder dan 3 maanden) te mailen naar kraken@mercuryredstone.com. Wij maken het dan voor u in orde.

2. Door zelf een geldige legitimatie en een adresbewijs te uploaden:

 • Log in op uw Kraken-rekening
 • Klik rechtsboven op uw naam
 • Klik op “Get Verified”
 • Selecteer “Intermediate” en klik op “Verify”

Hoe kan ik mijn Kraken-rekening koppelen aan mijn account?

Om de koppeling tot stand te brengen is een unieke verificatie vereist: de API-sleutel. Deze kunt u aanmaken in uw Kraken-rekening en vervolgens invoeren in uw Mercury Redstone-account.

Klik hier voor een stapsgewijze toelichting op het aanmaken en invoeren van een API-sleutel.

Hoe kan ik geld storten op mijn Kraken-rekening?

Hoe u geld kunt storten op uw Kraken-rekening wordt hier stap voor stap uitgelegd.

Contact opnemen

Heeft u een vraag over beleggen in crypto-assets of over onze dienstverlening, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Bel ons

Bel ons

Tussen 10:00 en 17:00 uur,
maandag t/m vrijdag.

Mail ons

Mail ons

Wij antwoorden binnen 24 uur.

Chat met ons

Chat met ons

Wij antwoorden meestal binnen
een paar minuten.

Start een chatgesprek
Zakelijk contact

Zakelijk contact

Wij antwoorden binnen 24 uur.