loader image

Kosten en rendement

Leeg

Wat zijn de abonnementskosten?

U krijgt eenmalig een gratis proefperiode van veertien dagen die ingaat zodra uw portefeuille is geactiveerd. Na de proefperiode zijn de jaarlijkse abonnementskosten 2%, 2,5% of 3% (incl. btw) van de waarde van uw belegging.

 • 2%    voor portefeuilles van €50.000 en hoger
 • 2,5% voor portefeuilles van €10.000 tot €50.000
 • 3%    voor portefeuilles tot €10.000

U betaalt bij ons geen in- of uitstapkosten en ook geen prestatie- of bewaarvergoeding. Dit maakt indexbeleggen een hele goedkope manier van beleggen, wat uw rendement ten goede komt.

De kosten worden dagelijks (respectievelijk 0,0055%, 0,0069% of 0,0082%) berekend over de actuele waarde van uw belegging.

Kostenvoorbeeld voor een portefeuillewaarde van:

 • €50.000 = €2,75 (0,0055%) per dag
 • €10.000 = €0,69 (0,0069%) per dag
 • €5.000 = €0,41 (0,0082%) per dag

De kosten worden maandelijks gefactureerd en automatisch afgeschreven van uw creditcard of bankrekening.

Wat zijn de transactiekosten van Kraken?

Het handelsplatform Kraken rekent geen kosten voor het aanhouden van een rekening. Bij de maandelijkse herbalancering van uw portefeuille brengt Kraken echter wel transactiekosten in rekening over het gedeelte dat daarbij wordt aangekocht en verkocht. Deze kosten liggen tussen de 0,10% en 0,26% per transactie (afhankelijk van het transactievolume) en worden automatisch ingehouden op uw crypto-portefeuille.

Op Kraken worden uw crypto-assets verhandeld voor de best mogelijke prijs, tegen de laagste transactiekosten. Dat komt doordat Kraken als één van ’s werelds grootste handelsplatformen een hoge mate van liquiditeit biedt. Kleinere, vaak nationale crypto-aanbieders fungeren doorgaans slechts als tussenpartij en vereffenen hun transacties op de grotere internationale handelsplatformen. Dat brengt extra kosten met zich mee, die u niet heeft wanneer u rechtstreeks een eigen rekening aanhoudt bij een dergelijk platform.

Klik hier voor een volledig overzicht van Krakens transactiekosten (Kraken Pro – Taker fees).

Kan ik de abonnementskosten ook met crypto betalen?

Nee, u kunt ons helaas niet met crypto-assets betalen omdat de maandelijkse abonnementskosten automatisch worden afgeschreven. De betaling verloopt daarom altijd via uw creditcard of bankrekening.

Wat is het verwachte rendement?

Er is noch een verwacht, noch een gegarandeerd rendement.

Het rendement hangt volledig af van de prestaties van de crypto-assets in de portefeuille. Wél kunnen we u de behaalde rendementen uit het verleden laten zien, waarbij we opmerken dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor de toekomst.

Echter, vanwege de lage kosten en het feit dat koersen niet of nauwelijks te voorspellen zijn, is het rendement van indexbeleggen doorgaans hoger dan dat van de meeste actieve beleggingsstrategieën. Dit geldt wereldwijd voor alle markten. Indexbeleggen betekent minder kosten en meer rendement. Het bewijs hiervoor is overweldigend.

De AFM zegt hierover:

“Het verwachte rendement van de groep van actief beheerde fondsen is lager dan dat van een index en van tevoren is niet tot nauwelijks te voorspellen welk fonds beter dan de index zal gaan presteren.”

Hoe is mijn rendement fiscaal belast?

Een Nederlandse natuurlijke persoon is over het algemeen onderworpen aan de Nederlandse inkomstenbelasting in ‘Box 3’, op voorwaarde dat de crypto-assets worden aangehouden als een privébelegging en geen onderdeel uitmaken van een persoonlijke onderneming die onderworpen is aan de Nederlandse inkomstenbelasting in ‘Box 1 ‘, c.q. een eenmanszaak.

Nederlandse rechtspersonen zoals een besloten vennootschap (BV) worden in Nederland belast voor alle inkomsten en vermogenswinsten verkregen uit beleggingen.

Hoe kan ik winst nemen?

U kunt uw portefeuille op ieder gewenst moment geheel of gedeeltelijk verkopen en de vrijgekomen gelden vanuit uw Kraken-rekening terugstorten op uw bankrekening. Voor een gedeeltelijke verkoop geldt dat u te allen tijde de minimale portefeuillewaarde van €2.500 dient aan te houden.

Let erop dat u de vrijgemaakte gelden tijdig vanuit uw Kraken-rekening terugstort op uw bankrekening. Wij zullen op de laatste dag van de maand uw gehele portefeuille namelijk weer herbalanceren en reviseren, inclusief het daarin beschikbare geldbedrag.

Lees hier hoe u geld vanuit uw Kraken-rekening terug kan storten op uw bankrekening.

Storting en opname

Leeg

Hoe kan ik geld storten op mijn Kraken-rekening?

Kraken biedt drie type rekeningen: 

 1. Starter
 2. Intermediate
 3. Pro

Voor het kunnen storten van geld op uw rekening kiest u het rekening type ‘Intermediate’ of ‘Pro’. Hiervoor dient u zich i.v.m. de wet- en regelgeving te identificeren d.m.v. het uploaden van een geldige legitimatie en een adresbewijs

Nadat uw de verificatie-stappen hebt doorlopen, maakt u het beleggingsbedrag eenvoudig over naar Kraken via een Sepa bankoverschrijving.

Klik hier voor een stapsgewijze toelichting op het overmaken van tegoeden naar uw Kraken-rekening.

Zodra het beleggingsbedrag van minimaal €2.500 op uw Kraken-rekening is bijgeschreven, ontvangt u van ons een mail om uw portefeuille te activeren.

Hoe kan ik geld opnemen vanuit mijn Kraken-rekening?

Vanuit uw Mercury Redstone-dashboard kunt u uw portefeuille op ieder gewenst moment geheel of gedeeltelijk verkopen en de vrijgekomen gelden vervolgens vanuit uw Kraken-rekening terugstorten op uw bankrekening.

U voert het bedrag in dat u wenst vrij te maken en ons systeem executeert vervolgens de verkoopopdracht. De verhoudingen van de resterende portefeuille blijven geheel intact. U hoeft dus niets zelf handmatig aan te passen.

Let erop dat u de vrijgemaakte gelden tijdig vanuit uw Kraken-rekening terugstort op uw bankrekening. Wij zullen op de laatste dag van de maand uw gehele portefeuille namelijk weer herbalanceren en reviseren, inclusief het daarin beschikbare geldbedrag.

Lees hier hoe u geld vanuit uw Kraken-rekening terug kan storten op uw bankrekening.

Kan ik ook crypto-assets in plaats van geld storten?

Ja, dat kan. Als u reeds in het bezit bent van crypto-assets dan hoeft u slechts een rekening aan te maken bij het handelsplatform Kraken en daar uw crypto-assets naar over te maken.

Kan ik ook geld of crypto-assets bijstorten?

Ja, wanneer u geld of crypto-assets op uw Kraken-rekening heeft bijgestort, wordt dit op de laatste dag van de maand, tijdens de herbalancering, automatisch opgenomen in uw portefeuille. U hoeft hier zelf niets voor te doen.

Desgewenst kunt u, nadat de storting op uw Kraken-rekening is bijgeschreven, handmatig een opdracht geven om uw portefeuille meteen te herbalanceren. U doet dit door in uw Mercury Redstone-account onderaan op de portefeuille-pagina op de knop “Portefeuille herbalanceren” te klikken.

Handelsplatform Kraken

Leeg

Wat is het handelsplatform Kraken?

Kraken is een online handelsplatform voor crypto-assets dat in 2011 is opgericht in San Francisco.

Kraken wordt beschouwd als een van de beste en veiligste crypto-handelsplatformen ter wereld. Volgens ‘Coin Market Cap’ heeft het platform de grootste liquiditeit en het hoogste handelsvolume in crypto/euro-transacties.

Het platform biedt drie type rekeningen:

1) Starter
2) Intermediate
3) Pro

Intermediate en Pro bieden u de mogelijkheid om naast crypto-assets ook geld op de rekening te storten.

Waarom heb ik een Kraken-rekening nodig?

T.b.v. de veiligheid en transparantie is de dienstverlening van Mercury Redstone non-custodial. Dat betekent dat wij geen geld of crypto-assets van klanten in bewaring nemen. Wij leveren onze indexstrategie op de individuele crypto-rekeningen van onze klanten.

U dient daarom een eigen crypto-rekening te openen bij het handelsplatform Kraken, waarop uw crypto-assets worden aangekocht, verkocht en voor u worden bewaard. Ook als u niet langer van onze diensten gebruik wenst te maken blijft de rekening gewoon van u.

Open een Kraken-rekening

Waarom hebben jullie voor Kraken gekozen?

Er zijn tegenwoordig een groot aantal handelsplatformen voor crypto-assets. Ze hebben allemaal hun voor- en nadelen. De beveiliging en de transactievolumes (c.q. liquiditeit) zijn voor ons de twee belangrijkste factoren. Daarnaast houden we rekening met de hoogte van de transactiekosten, de naleving van wet- en regelgeving en de variatie in het aanbod van crypto-assets.

Op basis van die criteria hebben wij voor het Amerikaanse handelsplatform Kraken gekozen.

Bekijk de CryptoCompare Exchange Benchmark

Hoe kan ik een Kraken-rekening openen?

Een Kraken-rekening kan u eenvoudig openen door u hier bij Kraken in te schrijven. 

Het platform biedt drie typen rekeningen:

 1. Starter
 2. Intermediate
 3. Pro

Om geld op uw rekening te kunnen storten dient u minimaal type 2. Intermediate te kiezen. Hiervoor dient u zich i.v.m. de wet- en regelgeving te identificeren d.m.v. het uploaden van een geldige legitimatie en een adresbewijs.

Wat voor type Kraken-rekening moet ik kiezen?

Om geld op uw rekening te kunnen storten dient u minimaal type 2. Intermediate te kiezen. Hiervoor dient u zich i.v.m. de wet- en regelgeving te identificeren d.m.v. het uploaden van een geldige legitimatie en een adresbewijs.

 1. Log in op uw Kraken-rekening
 2. Klik rechtsboven op uw naam
 3. Klik op “Get Verified”
 4. Selecteer Intermediate en klik op “Verify“

De verificatie-procedure duurt ongeveer 5 minuten.

Lees meer over account-verificatie bij Kraken.

Kraken-rekening koppelen

Leeg

Waarom moet ik mijn Kraken-rekening koppelen aan mijn account?

De koppeling tussen uw Mercury Redstone-account en uw Kraken-rekening stelt ons in staat om de index-portefeuille voor u aan te kopen en maandelijks te herbalanceren en reviseren.

De koppeling komt tot stand m.b.v. een API-sleutel. Hiermee verschaft u ons toegang tot uw Kraken-rekening zonder dat u uw wachtwoord aan ons hoeft te geven. Wij zullen u daarom ook nooit om uw Kraken-wachtwoord vragen.

Klik hier voor een stapsgewijze toelichting op het aanmaken en invoeren van een API-sleutel.

Hoe kan ik mijn Kraken-rekening koppelen aan mijn account?

Om de koppeling tot stand te brengen is een unieke verificatie vereist: de API-sleutel. Deze kunt u aanmaken in uw Kraken-rekening en vervolgens invoeren in uw Mercury Redstone-account.

Klik hier voor een stapsgewijze toelichting op het aanmaken en invoeren van een API-sleutel.

Hoe veilig is een API-koppeling?

Onze toegang tot uw Kraken-rekening is beperkt tot het kunnen invoeren van koop- en verkooporders binnen uw portefeuille. De API-koppeling staat ons niet toe crypto-assets of geld van uw rekening af te boeken.

Bij het instellen van de koppeling is het daarom van belang dat u ons geen toestemming geeft voor het afboeken van geld en/of crypto-assets van uw rekening. Wij zullen u daar ook nooit om vragen. Ook adviseren wij u de API-sleutel niet zelf te bewaren. U heeft ‘m tenslotte nergens meer voor nodig en kan zo nodig altijd weer een nieuwe aanmaken.

U kunt de koppeling op elk moment weer ongedaan maken door de API-sleutel te verwijderen. Op die manier blijft u zelf volledig in controle over uw eigen crypto-portefeuille.

Klik hier voor een stapsgewijze toelichting op het aanmaken en invoeren van een API-sleutel.

Ik kan mijn API-sleutel niet verifiëren. Wat nu?

In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat de verificatie van uw API-sleutel wordt geblokkeerd door bepaalde instellingen in uw browser. In dat geval is het raadzaam de verificatie nogmaals te proberen in een andere browser, bijvoorbeeld: Edge, Chrome, Firefox of Safari. 

Lukt het nog steeds niet, neem dan contact met ons op. 

Deelname

Leeg

Hoe werkt het?

T.b.v. de veiligheid en transparantie is onze dienstverlening non-custodial.

Dat betekent dat wij geen geld of crypto-assets van onze klanten in bewaring nemen. U dient daarom een eigen crypto-rekening te openen bij het handelsplatform Kraken waarop uw crypto-assets worden aangekocht, verkocht en voor u worden bewaard. Wij dragen vervolgens zorg voor het beheer van uw portefeuille.

Dit heeft de volgende voordelen:

Veilig en transparant
Onze toegang tot uw crypto-rekening is beperkt tot het kunnen invoeren van koop- en verkooporders binnen uw portefeuille. Wij zijn niet in staat om crypto-assets of geld van uw rekening af te boeken. U blijft te allen tijde zelf in controle over uw eigen crypto-rekening.

Deelname vanaf €2.500
Indexbeleggen in crypto-assets was vooralsnog alleen voorbehouden aan beleggingsfondsen waar de minimale inleg doorgaans €100.000 is. Deelnemen kan bij Mercury Redstone al vanaf €2.500. Op die manier kunt u klein beginnen en desgewenst geleidelijk uw belegging vergroten.

In- en uitstappen wanneer u wilt
U kunt op ieder moment in- of uitstappen. Ook bijstorten en opnemen doet u wanneer dat voor u het beste uitkomt.

Persoonlijk dashboard met real-time informatie
Vanuit uw account-dashboard kunt u de prestatie van uw portefeuille real-time volgen. De nettowaarde van uw belegging (NAV) wordt daar iedere vijf minuten berekend en gepubliceerd. Zo heeft u de meest relevante gegevens van uw crypto-belegging overzichtelijk op één plek.

Hier wordt in vier stappen uitgelegd hoe het precies in z’n werk gaat.

Hoe kan ik deelnemen?

Klik om hier om een account te openen en ontdek hoe gemakkelijk beleggen in crypto-assets is. Als nieuwe klant krijgt u eenmalig twee weken gratis toegang. U kunt op elk moment opzeggen of uitstappen en zit dus nergens lang aan vast. 

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Hoe kan ik opzeggen?

Vanuit uw account-dashboard kunt u uw abonnement dagelijks opzeggen. Als u binnen de proefperiode van de eerste veertien dagen opzegt, brengen wij u niets in rekening.

Wat is het minimale beleggingsbedrag?

Het minimale beleggingsbedrag is €2.500. Dit in tegenstelling tot de meeste cryptofondsen waar het minimale beleggingsbedrag doorgaans €100.000 is. 

Hoe lang moet ik mijn belegging aanhouden?

Wij hanteren geen minimale looptijd. U kunt uw abonnement dagelijks opzeggen en zit dus nergens lang aan vast. Indexbeleggen is echter gericht op de lange termijn.

Geeft Mercury Redstone ook beleggingsadvies?

Nee, wij geven geen beleggingsadvies.

Is de strategie ook toepasbaar op slechts een deel van mijn portefeuille?

Nee, helaas kunt u onze indexstrategie niet slechts gedeeltelijk toepassen op uw portefeuille. Onze software ziet de verschillende componenten in uw portefeuille namelijk als één geheel en zal de strategie daarom altijd uitvoeren over uw totale portefeuille.

Hoewel wij het afraden, kunt u uiteraard te allen tijde zelf handmatig transacties blijven uitvoeren binnen uw Kraken-rekening. Onze software zal echter aan het eind van iedere maand uw gehele portefeuille weer herbalanceren en reviseren, inclusief het daarin beschikbare geldbedrag en de eventueel handmatig door uzelf verhandelde crypto-assets.

Indexbeleggen

Leeg

Wat is indexbeleggen?

Indexbeleggen is een beproefde methode voor gespreid beleggen op de lange termijn. Door te beleggen volgens een index neemt u deel in een gespreide portefeuille teneinde de markt te volgen i.p.v. deze proberen te verslaan.

Indexbeleggen wordt daarom ook wel passief beleggen genoemd, waarvoor geen dure analisten nodig zijn. Wij brengen dan ook geen prestatievergoeding in rekening. Dit maakt indexbeleggen een hele goedkope manier van beleggen, wat uw rendement ten goede komt.

Wat is een index?

Een index is een maatstaf voor de financiële prestaties van een specifieke beleggingscategorie. Zo is bijvoorbeeld de AEX (Amsterdam Exchange Index) een weergave van de prestaties van de koersontwikkeling van de 25 aandelen met de grootste marktkapitalisatie op de Amsterdamse effectenbeurs. In de meeste gevallen bestaat een index uit een gespreid mandje van een bepaalde activa, dat wordt gewogen op basis van marktkapitalisatie.

Wat betekent herbalanceren en reviseren?

Constante prijsfluctuaties hebben als gevolg dat binnen de index de onderlinge verhoudingen van de crypto-assets schommelen. Ten behoeve van een optimale spreiding worden de index en uw portefeuille daarom iedere maand geherbalanceerd en gereviseerd. Dit maakt het mogelijk de nieuwste trends en ontwikkelingen nauwkeurig te volgen.

 • Tijdens het herbalanceren worden de verhoudingen teruggebracht naar de oorspronkelijke weging op basis van marktkapitalisatie en liquiditeit. Een deel van de hardst gestegen componenten wordt verkocht en daarmee worden componenten bijgekocht die qua prijs relatief achter zijn gebleven. Zodoende wordt er voor een relatief hoge prijs verkocht en voor een relatief lage prijs gekocht.
 • Reviseren betekent dat een crypto-asset uit de index, dat op basis van gedaalde marktkapitalisatie en/of liquiditeit niet langer in de index thuishoort, wordt vervangen door het eerstvolgende uit de selectielijst.

Wat doet MV Index Solutions?

Voor de index-methodologie werken wij samen met MV Index Solutions (MVIS). MVIS is een dochtermaatschappij van VanEck en gespecialiseerd in belegbare indices. MVIS past een onafhankelijke screening toe op de omvang en liquiditeit van alle crypto-assets in onze index-portefeuille.

Wat is de Digital Assets 25 Index van MVIS?

Onze index-portefeuille volgt de Digital Assets 25 Index van MVIS. Deze index is een weergave van de prestaties van de 25 grootste en meest liquide crypto-assets. Hieruit filteren wij de crypto-assets die worden verhandeld op het handelsplatform Kraken en zodoende onderdeel uitmaken van de index-portefeuille.

Meer veelgestelde vragen over de Digital Assets 25 Index

Crypto-assets

Leeg

Wat zijn crypto-assets?

Blockchain-technologie en crypto-assets maken het mogelijk om waarde digitaal uit te drukken, op te slaan en over te dragen.

Voorheen was dat niet mogelijk omdat alles dat digitaal wordt uitgedrukt, kan worden gekopieerd. Het gaat tenslotte niet om iets fysieks, maar slechts om een stukje digitale code. Wanneer u via WhatsApp een foto naar iemand verstuurt, is dat niet het origineel, maar slechts een kopie van de code die uzelf ook nog op uw telefoon heeft staan.

Voor informatie zoals een foto is dat misschien niet zo erg, maar als we iets van waarde zo eenvoudig zouden kunnen kopiëren dan is het snel gedaan met de waarde ervan. Blockchain-technologie lost dit op en maakt het mogelijk om digitale code een uniek karakter mee te geven, zodat het niet kan worden gekopieerd en we er een waarde aan kunnen toekennen.

Die digitale unieke code noemen we een crypto-asset. De waarde ervan kan gebaseerd zijn op een gebruiks- of deelnamerecht voor een dienst. Tevens kan het een winstrecht vertegenwoordigen, vergelijkbaar met een aandeel of certificaat.

Waarom zou je beleggen in crypto-assets?

Enorm groeipotentieel
Crypto-assets zijn uiterst disruptief en hebben als belegging daarom een enorm groeipotentieel. De mogelijkheid om waarde digitaal op te slaan, uit te drukken en over te dragen biedt een scala aan innovatieve oplossingen die we nu nog niet allemaal kunnen bevatten. Net zo goed als dat we dertig jaar geleden niet konden voorzien wat het internet voor invloed zou krijgen op ons huidige dagelijkse leven.

Het meest tot de verbeelding sprekende voorbeeld is de functie van digitaal betaalmiddel. Het is dan ook niet zo vreemd dat de eerste disruptieve ontwikkelingen momenteel plaatsvinden in de financiële sector. Wereldwijd wordt echter op grote schaal geëxperimenteerd met alternatieve toepassingen, zoals het vastleggen van aandelen, vastgoed, medische gegevens of zelfs politieke stemmen op een blockchain.

Hoewel blockchain-technologie mogelijk een goede oplossing is voor een veelvoud aan innovaties, wil dat nog niet zeggen dat dat ook allemaal interessante beleggingen zijn. De voornaamste beleggingswaarde van een crypto-asset is gebaseerd op een gebruiks- of deelnamerecht voor een dienst. Tevens kan het een winstrecht vertegenwoordigen vergelijkbaar met een aandeel of certificaat.

Soevereine opslag van waarde
De huidige monetaire en fiscale verruiming lijkt geen grenzen te kennen, wat de toekomst van ons geldstelsel en daarmee de waarde van geld op zijn minst onzeker maakt. De kans op inflatie c.q. geldontwaarding is aanzienlijk. Crypto-assets zoals bitcoin worden meer en meer gezien als een soevereine opslag van waarde die hier bescherming tegen kan bieden. De totale oplage is namelijk gemaximaliseerd op 21 miljoen bitcoins, wat het uitermate geschikt maakt als digitale waarde-opslag. Om die reden hebben een heel aantal grote institutionele partijen reeds een stevige positie in Bitcoin genomen.

Mogelijkheid op een mooi rendement
Vrijwel alle crypto-assets bevinden zich in meer of mindere mate in de experimentele fase, waarbij de waarde vooralsnog speculatief is, gebaseerd op een verwachte waardestijging in de toekomst. Dat maakt beleggen in crypto-assets onzeker en risicovol, maar het creëert tegelijkertijd de mogelijkheid op een mooi rendement.

Spreiding is cruciaal
Hoewel crypto-assets qua gebruiksgemak, functionaliteit en financiële regelgeving nog een lange weg te gaan hebben, staan ze aan de vooravond van een verregaande integratie met de bestaande economie. De markt is echter nog jong en relatief klein, wat het moeilijk maakt om de toekomst van een crypto-asset te voorspellen. Spreiding is derhalve cruciaal.

Wat is het verschil tussen een cryptocurrency en crypto-asset?

Hoewel met beide woorden meestal hetzelfde wordt bedoeld, spreken wij liever van crypto-asset dan cryptocurrency. De term cryptocurrency wekt namelijk de suggestie dat het om geld zou gaan. En hoewel een crypto-asset gebruikt kan worden om mee te betalen, wil dat nog niet zeggen dat het ook geld is. Een van de voornaamste toepassingen van geld is dat het functioneert als rekeneenheid, vergelijkbaar met een meter voor afstand of een kilo voor gewicht. Een rekeneenheid moet daarom stabiel zijn. Crypto-assets zijn vooralsnog verre van stabiel. In die zin is de betaalfunctie van een crypto-asset misschien beter te vergelijken met een betaalsysteem zoals bijvoorbeeld PayPal, waarmee waarde kan worden overgedragen. Daarnaast vinden wij de term cryptocurrency te beperkend omdat een crypto-asset naast de functie van betaalmiddel ook een onderliggende waarde kan vertegenwoordigen, zoals bijvoorbeeld een aandeel of obligatie, maar ook een toegangsbewijs of lidmaatschap.

Kan een crypto-asset ook ophouden te bestaan?

Ja, dat is zeker mogelijk. Echter, omdat onze index-portefeuille bestaat uit de grootste en meest liquide crypto-assets, is de kans dat dat gebeurd met een crypto-asset in uw portefeuille bijzonder klein.

Risico’s en beveiliging

Leeg

Hoe risicovol is beleggen in crypto-assets?

Beleggen in crypto-assets brengt vanwege de aanzienlijke marktfluctuaties en hoge onvoorspelbaarheid significante risico’s met zich mee en moet worden beschouwd als zeer risicovol. De waarde van crypto-assets en de daarvan afgeleide beleggingsinkomsten kunnen zowel stijgen als dalen. Beleggers kunnen aanzienlijke verliezen lijden en (een deel van) hun inleg verliezen. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. 

Beleggen in crypto-assets is daarom alleen geschikt voor beleggers die zich een dergelijk hoog risico kunnen veroorloven. Wij adviseren u dan ook om slechts een klein deel van uw beleggingsportefeuille aan deze nieuwe beleggingscategorie te alloceren.

Wat zijn de voornaamste risico's van beleggen in crypto-assets?

Klik hier voor een overzicht van de voornaamste risico’s van beleggen in crypto-assets.

Hoe zijn mijn crypto-assets beveiligd?

De beveiliging van uw account en gegevens heeft onze hoogste prioriteit. Mercury Redstone hanteert daarom een minimale risicotolerantie, is risicomijdend en zich bewust van de risico’s t.a.v. haar dienstverlening. De koppeling met uw Kraken-rekening staat ons niet toe crypto-assets of geld van uw rekening af te boeken.

Lees meer over de beveiliging van uw crypto-assets en onze tips voor een goede accountbeveiliging.

Kan Mercury Redstone ook crypto-assets of geld van mijn crypto-rekening afboeken?

Nee, dat is technisch niet mogelijk. Onze toegang tot uw Kraken-rekening is beperkt tot het kunnen invoeren van koop- en verkooporders binnen uw portefeuille. De API-koppeling staat ons niet toe crypto-assets of geld van uw rekening af te boeken.

Bij het instellen van de koppeling is het daarom van belang dat u ons geen toestemming geeft voor het afboeken van geld en/of crypto-assets van uw rekening. Wij zullen u daar ook nooit om vragen. Ook adviseren wij u de API-sleutel niet zelf te bewaren. U heeft ‘m tenslotte nergens meer voor nodig en kan zo nodig altijd weer een nieuwe aanmaken.

Kan Mercury Redstone ook ophouden te bestaan?

Ja, dat zou kunnen. Het zou echter geen gevolgen hebben voor uw crypto-portefeuille omdat die op het handelsplatform Kraken staat, dat volledig onafhankelijk is.

In het geval dat wij onze dienstverlening zouden beëindigen dan stellen we u daar uiteraard ruimschoots van te voren over op de hoogte (zie ook onze algemene voorwaarden). U heeft dan de mogelijkheid uw portefeuille te liquideren en de vrijgekomen gelden weer terug te boeken naar uw eigen bankrekening. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen uw crypto-portefeuille gewoon aan te houden bij Kraken. Wij zullen deze dan echter niet meer maandelijks voor u herbalanceren en reviseren.

Mercury Redstone

Leeg

Wat zijn de voordelen van Mercury Redstone?

Brede spreiding
Een breed gespreide index-portefeuille op basis van marktkapitalisatie en liquiditeit.

Terwijl Bitcoin steeds meer wordt gezien als een digitale variant op goud c.q. een opslag van waarde, zijn er ook nog een heel aantal andere crypto-assets met stuk voor stuk een eigen waardepropositie. Brede spreiding vergroot de kans dat u profiteert van een onvoorziene waardestijging en is derhalve cruciaal.

Lage kosten
Indexbeleggen is passief waardoor er geen dure beleggingsspecialisten nodig zijn. Wij brengen u dan ook geen periodieke prestatievergoeding in rekening, wat bij de meeste actief beheerde cryptofondsen wel het geval is. Ook rekenen wij geen in- of uitstapkosten en geen bewaarvergoeding. Dit maakt beleggen met Mercury Redstone een hele goedkope manier van beleggen, wat uw rendement ten goede komt.

Dagelijks opzegbaar
Wij hanteren geen minimale looptijd en uw abonnement is dagelijks opzegbaar. Zodoende zit u nergens lang aan vast.

Maandelijkse herbalancering
Constante prijsfluctuaties hebben als gevolg dat de samenstelling van uw belegging schommelt. Voor het behoud van een optimale spreiding wordt uw portefeuille daarom iedere maand door ons geherbalanceerd.

Deskundige aanpak
Beleggen in crypto-assets is niet zonder risico’s en vereist daarom een solide aanpak. Wij hebben jarenlange ervaring en staan samen met onze partner MV Index Solutions (MVIS®) voor de deskundigheid van onze methodologie.

Veilig en transparant
Onze toegang tot uw crypto-rekening is beperkt tot het kunnen invoeren van koop- en verkooporders binnen uw portefeuille. Wij zijn niet in staat om crypto-assets of geld van uw rekening af te boeken. U blijft te allen tijde zelf in controle over uw eigen crypto-rekening.

Deelname vanaf €2.500
Indexbeleggen in crypto-assets was vooralsnog alleen voorbehouden aan beleggingsfondsen waar de minimale inleg doorgaans €100.000 is. Deelnemen kan bij Mercury Redstone al vanaf €2.500. Op die manier kunt u klein beginnen en desgewenst geleidelijk uw belegging vergroten.

In- en uitstappen wanneer u wilt
U kunt op ieder moment in- of uitstappen. Ook bijstorten en opnemen doet u wanneer dat voor u het beste uitkomt.

Persoonlijk dashboard met real-time informatie
Vanuit uw account-dashboard kunt u de prestatie van uw portefeuille real-time volgen. De nettowaarde van uw belegging (NAV) wordt daar iedere vijf minuten berekend en gepubliceerd. Zo heeft u de meest relevante gegevens van uw crypto-belegging overzichtelijk op één plek.

Hebben jullie ook een app?

Nee, wij hebben – nog – geen app. Maar we hebben wel een mobiele versie van de website en het dashboard. Dus als u op uw mobiel inlogt dan krijgt u de mobiele versie van uw dashboard en portefeuille.

Wanneer u tijdens het inloggen het vakje ‘ingelogd blijven‘ aanvinkt, hoeft u niet steeds opnieuw in te loggen met uw wachtwoord.

U kunt daarnaast ook nog een snelkoppeling naar onze website op het home scherm van uw telefoon zetten.

Waar komt de naam Mercury Redstone vandaan?

Mercury Redstone is vernoemd naar het gelijknamige lanceringsplatform van Nasa en staat voor technologische innovatie. In 1960 en 1961 voerde NASA er zes ruimtevluchten mee uit. Met de derde vlucht op 5 mei 1961, ook wel bekend als Freedom 7, werd Alan Shepard de eerste Amerikaan die succesvol de ruimte betrad.

Mercurius (Mercury) is de Romeinse god van de handel. In vele gedaanten symboliseert hij al eeuwenlang de beurshandel in Nederland. Op de gevel van Beursplein 5 is Mercurius discreet aanwezig. Dit kan niet worden gezegd van het beeld de Vliegende Mercurius zoals die vanaf de galerij sinds jaar en dag waakt over de beursvloer. De figuur van de Vliegende Mercurius hoort bij de Amsterdamse beurshandel sinds 1845, toen Koning Willem II een eerste exemplaar schonk bij de opening van de Beurs van Zocher.

Voorts is Mercury het Engelse woord voor Kwik, het enige metaal dat bij kamertemperatuur vloeibaar (liquide) is en waarmee goud wordt gewonnen.

Staat Mercury Redstone onder toezicht van de AFM of DNB?

De diensten van Mercury Redstone BV staan niet onder toezicht van De Nederlandse Bank (DNB) of de Autoriteit Financiële Markten (AFM). 

De voornaamste reden hiervoor is dat zowel de opslag als de koop en verkoop van uw crypto-assets plaatsvindt op uw eigen Kraken-rekening. Mercury Redstone kan afgezien van het invoeren van koop- en verkooporders niet beschikken over de crypto-assets of het geld op uw Kraken-rekening.

De regelgeving omtrent crypto-assets is echter nieuw en onderhevig aan veranderingen waardoor er in de toekomst mogelijk wel toezichtrechtelijke vereisten kunnen gelden. 

Vragen?

Neem direct contact op

Maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00

Mail naar onze helpdesk

Wij antwoorden binnen 24 uur

Chat met onze helpdesk

Wij antwoorden meestal binnen een paar minuten