loader image

Indexbeleggen is een
beproefde methode
voor gespreid beleggen
op de lange termijn.

Wat is index-
beleggen?

Wat is een index?

Een index is een maatstaf voor de financiële prestaties van een specifieke beleggingscategorie. Zo is bijvoorbeeld de AEX (Amsterdam Exchange Index) een weergave van de prestaties van de koersontwikkeling van de 25 aandelen met de grootste marktkapitalisatie op de Amsterdamse effectenbeurs. In de meeste gevallen bestaat een index uit een gespreid mandje van een bepaalde activa, dat wordt gewogen op basis van marktkapitalisatie.

Wat is indexbeleggen?

Indexbeleggen is een beproefde methode voor gespreid beleggen op de lange termijn. Door te beleggen volgens een index neemt u deel in een breed gespreide portefeuille om de markt te volgen i.p.v. deze proberen te verslaan.

Indexbeleggen wordt daarom ook wel passief beleggen genoemd, waarvoor geen dure analisten nodig zijn. Wij brengen dan ook geen prestatievergoeding in rekening. Dit maakt indexbeleggen een hele goedkope manier van beleggen, wat uw rendement ten goede komt.

Waarom
indexbeleggen?

In deze video bespreekt Boudewijn Rooseboom:

  • Het verschil tussen actief en passief beleggen.
  • Waarom actief beleggen meestal niet werkt.
  • Het belang van lage kosten en een lange termijn.

MV Index Solutions

MVIS-A-VanEck-Company

Voor de compositie van onze index-portefeuille werken wij samen met MV Index Solutions (MVIS). MVIS is gespecialiseerd in belegbare indices en past een onafhankelijke screening toe op de omvang en liquiditeit van alle crypto-assets in onze index-portefeuille.