loader image

Uw eigen crypto-
rekening met een
breed gespreide
index-portefeuille.

Handelsplatformen

Uw eigen crypto-rekening

T.b.v. de veiligheid en transparantie is de dienstverlening van Mercury Redstone non-custodial. Dat betekent dat wij geen geld of crypto-assets van klanten in bewaring nemen. Wij leveren onze indexstrategie op de individuele crypto-rekeningen van onze klanten.

U dient daarom een eigen crypto-rekening te openen bij een extern handelsplatform, waarop uw crypto-assets worden aangekocht, verkocht en voor u worden bewaard. U heeft dan een veilige crypto-rekening die wij vervolgens voorzien van een breed gespreide index-portefeuille.

Beveiliging

Onze toegang tot uw crypto-rekening is beperkt tot het kunnen invoeren van koop- en verkooporders binnen uw portefeuille. Wij zijn niet in staat om crypto-assets of geld van uw rekening af te boeken. Wij raden u aan de rekening goed te beveiligen met een sterk en uniek wachtwoord en twee-factor-authenticatie (2FA).

Handelsplatformen waarmee wij samenwerken

Wat zijn jullie selectiecriteria?

Er zijn tegenwoordig een groot aantal handelsplatformen voor crypto-assets. Ze hebben allemaal hun voor- en nadelen. De beveiliging en de transactievolumes (c.q. liquiditeit) zijn voor ons de twee belangrijkste factoren. Daarnaast houden we rekening met de hoogte van de transactiekosten, de naleving van wet- en regelgeving en de variatie in het aanbod van crypto-assets. Op basis van die criteria hebben wij voor onderstaande handelsplatformen gekozen.

Lees voor meer informatie over de beste wereldwijde crypto-handelsplatformen dit artikel van Forbes.

.

Bitvavo is uitgegroeid tot een van de meest populaire crypto-handelsplatformen in Nederland. Bitvavo ondersteunt 8 betaalmethoden, inclusief iDeal voor directe overschrijvingen. Het platform voldoet aan alle relevante Europese wetgeving en staat geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB).

Bezoek de website van Bitvavo

Voordelen

 • Nederlandse website
 • Eenvoudig en snel geld storten met iDeal of creditcard
 • Bitvavo biedt ook stakingdiensten
 • Voor crypto-beginners is Bitvavo een geschikte keuze

Nadelen

 • Wat minder liquiditeit dan handelsplatform Kraken
 • Voor ervaren crypto-beleggers mogelijk wat te beperkt

Veelgestelde vragen over Bitvavo

.

Het Amerikaanse Kraken is een online handelsplatform voor crypto-assets dat in 2011 is opgericht in San Francisco. Kraken is een van de eerste en grootste crypto-handelsplatformen ter wereld. Daarnaast staat het ook bekend als een van de veiligste. Kraken heeft de grootste liquiditeit en het hoogste handelsvolume in crypto/euro-transacties.

Bezoek de website van Kraken

Voordelen

 • Groot internationaal platform met hoge liquiditeit
 • Kraken staat bekend om haar veiligheid
 • Populair bij ervaren crypto-beleggers

Nadelen

 • Geen Nederlandse website
 • Geld storten kan alleen via overboeking vanaf eigen bankrekening
 • Wij kunnen via Kraken geen stakingdiensten aanbieden

Veelgestelde vragen over Kraken

Beveiliging

Tips voor een goede accountbeveiliging

Beveiliging

Leeg

1. Gebruik een sterk en uniek wachtwoord

Goede beveiliging begint met een sterk en uniek wachtwoord. Een relatief eenvoudig wachtwoord is voor hackers snel te achterhalen. Een goed wachtwoord is lang en bestaat uit letters, leestekens en cijfers. Hoe willekeuriger de samenstelling, hoe beter.

Het is aan te bevelen hiervoor een wachtwoordmanager te gebruiken. Een wachtwoordmanager genereert voor iedere website die u gebruikt een apart wachtwoord en slaat deze voor u op. U hoeft dan slechts nog één hoofdwachtwoord te onthouden. Zo voorkomt u dat u wachtwoorden vergeet en/of herhaalt.

Bij het herhalen van een wachtwoord op meerdere websites bestaat het risico dat het wachtwoord wordt achterhaald via één van de minder beveiligde websites waar u dat wachtwoord gebruikt. Met het achterhaalde wachtwoord kan de hacker zich vervolgens ook toegang verschaffen tot uw andere accounts.

Bezoek de website van de Consumentenbond voor meer informatie.

2. Schakel 2FA in

2FA staat voor twee-factor-authenticatie. Wanneer u dit inschakelt, voegt u een extra beveiligingslaag toe aan uw account. U logt in met iets dat u weet (uw wachtwoord) en iets dat u heeft (een unieke code afkomstig van een app op uw telefoon). U voert dan eerst uw wachtwoord in en vervolgens de door de app gegenereerde code om toegang tot uw account te krijgen. Het genereren van de code doet u met een authenticatie-app zoals bijvoorbeeld Google of Authy Authenticator.

Een hacker zal nu niet alleen uw wachtwoord, maar ook uw telefoon moeten onderscheppen om toegang te krijgen tot uw account. Zorg er wel voor dat u de back-upcode(s) van uw authenticatie-app ook veilig opslaat, voor het geval u uw telefoon verliest. Met deze code(s) kan u de app dan altijd weer opnieuw installeren.

3. Maak gebruik van Krakens Global Settings Lock en Master Key

Krakens Global Settings Lock biedt de mogelijkheid om uw accountinstellingen voor een aantal dagen op slot te zetten. Dit zorgt ervoor dat wijzigingen in de veiligheidsinstellingen van uw account bijvoorbeeld pas twee dagen na de aanvraag worden uitgevoerd. Zodoende heeft u voldoende tijd om actie te ondernemen in het geval die wijzigingen niet door uzelf zijn aangevraagd.

De Master Key is een extra authenticatie-vereiste voor het resetten van uw Kraken-wachtwoord.

Lees hier meer over Krakens accountbeveiliging.

3. Beveilig ook uw e-mailaccount goed

Het is belangrijk dat het e-mailaccount waarmee u zich bij het crypto-handelsplatform heeft ingeschreven ook goed is beveiligd met een sterk en uniek wachtwoord en 2FA.

Zodra een hacker namelijk toegang heeft tot uw e-mailaccount, kan hij bij het handelsplatform aangeven dat hij zijn (uw) wachtwoord is vergeten en een reset van uw wachtwoord aanvragen. Het platform stuurt dan een email naar uw e-mailadres met daarin een link waarmee een nieuw wachtwoord kan worden aangemaakt. Het is daarom belangrijk ook uw e-mailaccount goed te beveiligen.

4. Klik nooit op links in een phishing e-mail of sms

Phishing is een vorm van internetfraude waarbij u valse e-mails of sms’jes ontvangt die u naar een nagebootste website proberen te lokken of uw persoonlijke gegevens proberen te achterhalen. Mercury Redstone zal u echter nooit om uw persoonlijke gegevens of wachtwoord vragen.

U ontvang bijvoorbeeld een e-mail met daarin een link naar een professioneel ogende website die van Mercury Redstone lijkt te zijn. Aan de adresbalk van de browser is echter te zien dat de website niet van Mercury Redstone is. Klik nooit op links in een phishing e-mail.

Of u ontvangt een sms met daarin een link naar een zogenaamde Mercury Redstone-site. Klik niet op deze link indien dit linkje niet het echte webadres van Mercury Redstone bevat.

Heeft u twijfel over een ontvangen e-mail of sms neem dan contact met ons op.