Handelsplatformen

T.b.v. de veiligheid en transparantie is de dienstverlening van Mercury Redstone non-custodial. Dat betekent dat wij geen geld of crypto-assets van klanten in bewaring nemen. Wij leveren onze indexstrategie op de individuele crypto-rekeningen van onze klanten. U dient daarom een eigen crypto-rekening te openen bij een onafhankelijk handelsplatform, waarop uw crypto-assets worden aangekocht, verkocht en voor u worden bewaard. U heeft dan een veilige crypto-rekening die wij vervolgens voorzien van een breed gespreide index-portefeuille.

Onze selectiecriteria

Er zijn tegenwoordig een groot aantal handelsplatformen voor crypto-assets. Ze hebben allemaal hun voor- en nadelen. De beveiliging en de transactievolumes (c.q. liquiditeit) zijn voor ons de twee belangrijkste factoren. Daarnaast houden we rekening met de hoogte van de transactiekosten, de naleving van wet- en regelgeving en de variatie in het aanbod van crypto-assets. Op basis van deze criteria hebben wij voor de onderstaande twee crypto-handelsplatformen gekozen.

Bitvavo

Bitvavo

Bitvavo is uitgegroeid tot een van de grootste en meest populaire crypto-handelsplatformen in Nederland. Bitvavo ondersteunt 8 betaalmethoden, inclusief iDeal voor directe overschrijvingen. Het platform voldoet aan alle relevante Europese wetgeving en is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB).

Leeg

Bitvavo-rekening koppelen

Om de koppeling van uw Bitvavo-rekening met uw account tot stand te brengen is een unieke verificatie vereist: de API-sleutel. Deze kunt u aanmaken in uw Bitvavo-rekening en vervolgens invoeren in uw Mercury Redstone-account.

Klik hier voor een stapsgewijze toelichting op het aanmaken en invoeren van een API-sleutel.

De voor- en nadelen van Bitvavo

Voordelen

  • Nederlandstalige website
  • Eenvoudig en snel geld storten met iDeal of creditcard
  • Bitvavo’s stakingdiensten gaan goed samen met onze dienstverlening
  • Voor crypto-beginners is Bitvavo een geschikte keuze

Nadelen

  • Wat minder liquiditeit dan handelsplatform Kraken
  • Voor ervaren crypto-beleggers mogelijk wat te beperkt

Veelgestelde vragen over Bitvavo

.
Kraken

Kraken

Het Amerikaanse crypto-handelsplatform Kraken is een van de eerste en grootste crypto-handelsplatformen ter wereld. Daarnaast staat het ook bekend als een van de veiligste. Kraken heeft echter geen registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) en voldoet als zodanig niet aan de Nederlandse wetgeving omtrent crypto-assets.

Leeg

Kraken-rekening koppelen

Om de koppeling van uw Kraken-rekening met uw account tot stand te brengen is een unieke verificatie vereist: de API-sleutel. Deze kunt u aanmaken in uw Kraken-rekening en vervolgens invoeren in uw Mercury Redstone-account.

Klik hier voor een stapsgewijze toelichting op het aanmaken en invoeren van een API-sleutel.

De voor- en nadelen van Kraken

Voordelen

  • Populair bij ervaren crypto-beleggers
  • Kraken staat bekend om haar veiligheid
  • Groot internationaal platform met hoge liquiditeit

Nadelen

  • Geen Nederlandstalige website
  • Geen registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB)
  • Geld storten is niet mogelijk via iDeal of creditcard
  • Krakens stakingdiensten gaan niet samen met onze dienstverlening

Veelgestelde vragen over Kraken

.

En de beveiliging, hoe zit dat?

Mercury Redstone

De beveiliging van uw account en gegevens heeft onze hoogste prioriteit. Mercury Redstone hanteert daarom een minimale risicotolerantie, is risicomijdend en zich bewust van de risico’s t.a.v. haar dienstverlening.

Onze toegang tot uw crypto-rekening op het handelsplatform is beperkt tot het kunnen invoeren van koop- en verkooporders binnen uw portefeuille. Wij zijn niet in staat om crypto-assets of geld van uw rekening af te boeken.

Daarnaast versleutelen wij alle gebruikersgegevens en maken we gebruik van serviceprovider Cloudflare voor:

  • Webapplicatie firewall
  • DDOS-aanval bescherming
  • SSL/TLS-codering tussen bezoekers en servers

Handelsplatform

Wanneer u de opslag van uw crypto-assets uit handen geeft aan een externe partij heeft u altijd te maken met tegenpartijrisico. De vraag is dan op basis waarvan u die partij vertrouwt.

Vanwege hun omvang beschikken de handelsplatformen waarmee wij samenwerken over voldoende middelen om qua beveiliging voorop te lopen. Daarnaast is hun dienstverlening op basis van full reserve custody. Dat betekent dat zij de tegoeden van hun klanten voor 100% in opslag aanhouden. Deze mogen niet worden gebruikt voor andere doeleinden, zoals bijvoorbeeld uitlenen, en zijn daarom altijd direct opeisbaar.*

Lees meer over de beveiligingsspecificaties:

*Wanneer u ervoor kiest om uw crypto-assets via het handelsplatform te staken dan zijn daar wel extra risico’s aan verbonden.

.
Quote

Ik heb eerder ook bij andere partijen in crypto belegd, maar dat was niet zo eenvoudig en veel minder transparant. Nu heb ik een eigen crypto-rekening met een gespreide portefeuille. Super!

Niels Olde Heuvel

Ondernemer

Beveiliging

Tips voor een goede accountbeveiliging

Beveiliging

Leeg

1. Gebruik een sterk en uniek wachtwoord

Goede beveiliging begint met een sterk en uniek wachtwoord. Een relatief eenvoudig wachtwoord is voor hackers snel te achterhalen. Een goed wachtwoord is lang en bestaat uit letters, leestekens en cijfers. Hoe willekeuriger de samenstelling, hoe beter.

Het is aan te bevelen hiervoor een wachtwoordmanager te gebruiken. Een wachtwoordmanager genereert voor iedere website die u gebruikt een apart wachtwoord en slaat deze voor u op. U hoeft dan slechts nog één hoofdwachtwoord te onthouden. Zo voorkomt u dat u wachtwoorden vergeet en/of herhaalt.

Bij het herhalen van een wachtwoord op meerdere websites bestaat het risico dat het wachtwoord wordt achterhaald via één van de minder beveiligde websites waar u dat wachtwoord gebruikt. Met het achterhaalde wachtwoord kan de hacker zich vervolgens ook toegang verschaffen tot uw andere accounts.

Bezoek de website van de Consumentenbond voor meer informatie.

2. Schakel 2FA in

2FA staat voor twee-factor-authenticatie. Wanneer u dit inschakelt, voegt u een extra beveiligingslaag toe aan uw account. U logt in met iets dat u weet (uw wachtwoord) en iets dat u heeft (een unieke code afkomstig van een app op uw telefoon). U voert dan eerst uw wachtwoord in en vervolgens de door de app gegenereerde code om toegang tot uw account te krijgen. Het genereren van de code doet u met een authenticatie-app zoals bijvoorbeeld Google of Authy Authenticator.

Een hacker zal nu niet alleen uw wachtwoord, maar ook uw telefoon moeten onderscheppen om toegang te krijgen tot uw account. Zorg er wel voor dat u de back-upcode(s) van uw authenticatie-app ook veilig opslaat, voor het geval u uw telefoon verliest. Met deze code(s) kan u de app dan altijd weer opnieuw installeren.

3. Maak gebruik van de beveiligingsopties van het handelsplatform

Crypto-handelsplatformen waarmee wij samenwerken bieden een scala aan extra opties waarmee uw crypto-rekening extra kan worden beveiligd.

3. Beveilig ook uw e-mailaccount goed

Het is belangrijk dat het e-mailaccount waarmee u zich bij het crypto-handelsplatform heeft ingeschreven ook goed is beveiligd met een sterk en uniek wachtwoord en 2FA.

Zodra een hacker namelijk toegang heeft tot uw e-mailaccount, kan hij bij het handelsplatform aangeven dat hij zijn (uw) wachtwoord is vergeten en een reset van uw wachtwoord aanvragen. Het platform stuurt dan een email naar uw e-mailadres met daarin een link waarmee een nieuw wachtwoord kan worden aangemaakt. Het is daarom belangrijk ook uw e-mailaccount goed te beveiligen.

4. Klik nooit op links in een phishing e-mail of sms

Phishing is een vorm van internetfraude waarbij u valse e-mails of sms’jes ontvangt die u naar een nagebootste website proberen te lokken of uw persoonlijke gegevens proberen te achterhalen. Mercury Redstone zal u echter nooit om uw persoonlijke gegevens of wachtwoord vragen.

U ontvang bijvoorbeeld een e-mail met daarin een link naar een professioneel ogende website die van Mercury Redstone lijkt te zijn. Aan de adresbalk van de browser is echter te zien dat de website niet van Mercury Redstone is. Klik nooit op links in een phishing e-mail.

Of u ontvangt een sms met daarin een link naar een zogenaamde Mercury Redstone-site. Klik niet op deze link indien dit linkje niet het echte webadres van Mercury Redstone bevat.

Heeft u twijfel over een ontvangen e-mail of sms neem dan contact met ons op.

Open een account

Gratis uitproberen?

Wilt u onze index-portefeuille geheel vrijblijvend, twee weken gratis uitproberen?