loader image

KRAKEN

Rekening koppelen

De koppeling tussen uw Mercury Redstone-account en uw Kraken-rekening stelt ons in staat om de index-portefeuille voor u aan te kopen en maandelijks te herbalanceren en reviseren. Onze toegang is beperkt tot het kunnen invoeren van koop- en verkooporders binnen uw portefeuille. Wij zijn niet in staat om crypto-assets of geld van uw rekening af te boeken. 

De koppeling komt tot stand m.b.v. een API-sleutel. Hiermee verschaft u ons toegang tot uw Kraken-rekening zonder dat u uw wachtwoord aan ons hoeft te geven. Wij zullen u daarom ook nooit naar uw wachtwoord vragen.

De API-sleutel dient u in uw Kraken-rekening te genereren en vervolgens in te voeren in uw Mercury Redstone-account. Op deze pagina wordt stap voor stap toegelicht hoe u dat kunt doen.

Kraken

Schakel eerst 2FA in

Ten behoeve van de beveiliging dient twee-factor-authenticatie (2FA) te zijn ingeschakeld op uw Kraken-rekening om een API-sleutel aan te kunnen maken.

Lees hier hoe u 2FA kunt instellen op uw Kraken-rekening.

Bekijk video

1. API-sleutel aanmaken

Klik rechtsboven op uw naam.

Klik op “Security” en selecteer “API”.

Op de pagina zelf klikt u vervolgens op de knop “Add key”.

1. API-sleutel aanmaken

2. API-sleutel instellen

U ziet nu een scherm met een aantal instellingen voor de API-sleutel.

Key description
Dit kunt u invullen naar keuze.

Nonce window
Vul hier het nummer ‘15000‘ in.

Key permissions
De in het voorbeeld groen gemarkeerde vakjes dient u aan te vinken. 
Let op! Het rood gemarkeerde vakje “Withdraw Funds” dient u niet aan te vinken.

De onderstaande drie laatste opties kunt u overslaan:

  • Key expiration
  • Query start date/time
  • Query end date/time

Hierna klikt u op de knop: “Generate Key”.

U ziet nu een scherm met twee sleutels: de API key en de Private key. Klik nog niet op “Save” want deze sleutels heeft u nodig bij stap 3.

2. API-sleutel instellen

3. API-sleutel invoeren

Log in op uw Mercury Redstone-account en klik op “Portefeuille”.

Omdat u al een Kraken-rekening heeft geopend, kunt u de eerste stap overslaan en gaat u naar stap twee: Koppel uw Kraken-rekening.

Kopieer en plak nu één voor één de API Key en de bijbehorende Private Key vanuit uw Kraken-rekening in de twee daarvoor bestemde API-velden. U kunt hiervoor eenvoudig het rechter copy/paste icoontje gebruiken. 

Nadat u het vakje heeft aangevinkt om ons toegang te verstrekken, klikt u op de knop “Verifieer API-sleutel”. De koppeling wordt nu tot stand gebracht.

Als laatste klikt u in uw Kraken-rekening rechtsonder op de knop “Save” om uw sleutel daar op te slaan.

3. API-sleutel invoeren
API-verificatie

Problemen met de API-verificatie?

In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat de verificatie van uw API-sleutel wordt geblokkeerd door bepaalde instellingen in uw browser. In dat geval is het raadzaam de verificatie nogmaals te proberen in een andere browser, bijvoorbeeld: Edge, Chrome, Firefox of Safari. Lukt het nog steeds niet, neem dan contact met ons op.