loader image

Bitvavo-rekening koppelen

De koppeling tussen uw Mercury Redstone-account en uw Bitvavo-rekening stelt ons in staat om de index-portefeuille voor u aan te kopen en maandelijks te herbalanceren en reviseren. Onze toegang is beperkt tot het kunnen invoeren van koop- en verkooporders binnen uw portefeuille. Wij zijn niet in staat om crypto-assets of geld van uw rekening af te boeken. 

De koppeling komt tot stand m.b.v. een API-sleutel. Hiermee verschaft u ons toegang tot uw Bitvavo-rekening zonder dat u uw wachtwoord aan ons hoeft te geven. Wij zullen u daarom ook nooit naar uw wachtwoord vragen. 

U dient in uw Bitvavo-rekening een API-sleutel aan te maken en die vervolgens in te voeren in uw Mercury Redstone-account om de koppeling tot stand te brengen. In onderstaande video wordt duidelijk weergegeven hoe dat werkt. De drie stappen worden op deze pagina verder toegelicht.

Bekijk video

1. API-sleutel aanmaken

Klik rechtsboven op uw naam.

Klik op: “API”.

Op de pagina zelf klikt u vervolgens op de knop: “Nieuwe API key aanvragen”.

1. API-sleutel aanmaken

2. API-sleutel instellen

U ziet nu een scherm met een aantal instellingen voor de API-sleutel.

Naam
Dit kunt u invullen naar keuze.

IP Whitelist
U hoeft hier niets in te vullen.

Gegevens inzien: aanzetten
Kopen en verkopen:
aanzetten
Opnemen: niet aanzetten

  Nadat u uw 2FA code heeft ingevuld klikt u op de knop: “Bevestigen”.

  2. API-sleutel instellen

  U ziet nu een scherm met twee sleutels: de API key en de API secret. Klik nog niet op “Doorgaan” want deze sleutels heeft u zometeen nodig bij stap 3.

  2. API-sleutel instellen

  3. API-sleutel activeren en invoeren

  Voordat u verder gaat dient u nu eerst uw API-sleutel te activeren door op de bevestigingslink te klikken in de e-mail die u zojuist van Bitvavo heeft ontvangen. Het onderwerp van deze e-mail is “Nieuwe API-sleutel bevestigen“.

  Log in op uw Mercury Redstone-account en klik in het hoofdmenu op “Portefeuille”.

  Druk op de knop: “Bitvavo-rekening koppelen”.

  Kopieer en plak nu één voor één de API Key en de bijbehorende API secret vanuit uw Bitvavo-rekening in de twee daarvoor bestemde API-velden. U kunt hiervoor eenvoudig het rechter copy/paste icoontje gebruiken. 

  Nadat u het vakje heeft aangevinkt om ons toegang te verstrekken, klikt u op de knop “Verifieer API-sleutel”. De koppeling wordt nu tot stand gebracht.

  3. API-sleutel invoeren

  Problemen met de API-verificatie?

  In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat de verificatie van uw API-sleutel wordt geblokkeerd door bepaalde instellingen in uw browser. In dat geval is het raadzaam de verificatie nogmaals te proberen in een andere browser, bijvoorbeeld: Edge, Chrome, Firefox of Safari. 

  Lukt het nog steeds niet, neem dan contact met ons op.