loader image

Staking

Extra rendement d.m.v. staking

De dienstverlening van Mercury Redstone is uitstekend te combineren met de stakingdiensten van handelsplatform Bitvavo. U hoeft dit slechts eenmalig te activeren in uw Bitvavo-account, vervolgens nemen zij u al het werk uit handen.

Bij on-chain staking worden uw crypto-assets vastgezet in ruil voor een periodieke rentevergoeding. Bij off-chain staking leent u uw crypto-assets in feite uit aan het handelsplatform. Als belegger profiteert u zo niet alleen van de mogelijke waardestijging van uw crypto-portefeuille, maar ontvangt u daarnaast ook rente-inkomsten. De rente die u ontvangt verschilt per crypto-asset en het type staking.

On-chain staking

On-chain staking is alleen mogelijk bij blockchains die gebruik maken van Proof of Stake (PoS). Bij PoS krijgen de deelnemers die hun crypto-assets vastzetten (staken) de mogelijkheid om transacties te valideren. Doen zij dat naar behoren en in overeenstemming met de andere deelnemers binnen het netwerk dan ontvangen ze als beloning een rentevergoeding. Met on-chain staking draagt u actief bij aan de funcionaliteit en veiligheid van de betreffende blockchain. 

Off-chain staking

Sommige handelsplatformen bieden naast on-chain ook off-chain stakingdiensten. U stelt uw crypto-assets dan ter beschikking van het handelsplatform (c.q. u leent ze uit) in ruil voor een periodieke rentevergoeding. Het handelsplatform gebruikt uw crypto-assets op haar beurt weer bij derde partijen en opeert in feite dus als tussenpersoon.