loader image

Wat doet Mercury Redstone?

In deze video vertelt Boudewijn Rooseboom over:

  • De strategie van Mercury Redstone
  • De veiligheid van onze dienstverlening
  • De voordelen van Mercury Redstone

Strategie & rendement

Brede spreiding

Mercury Redstone biedt een breed gespreide crypto-portefeuille op basis van indexbeleggen. Gespreid indexbeleggen maakt het mogelijk om te profiteren van de onvoorspelbare stijging van sommige crypto-assets, terwijl de verliezen als gevolg van de daling van andere munten worden beperkt.

Terwijl bitcoin steeds meer wordt gezien als een digitale variant op goud c.q. een opslag van waarde, zijn er ook nog een heel aantal andere crypto-assets met stuk voor stuk een eigen waardepropositie. De markt is echter nog jong en relatief klein, wat het moeilijk maakt om de toekomst van een crypto-asset te voorspellen. Brede spreiding is derhalve cruciaal.

Wij hebben daarom gekozen voor de MVDA25 Index. Dit is een door MarketVector Indexes opgestelde index die de prestaties van de 25 grootste en meest liquide crypto-assets weergeeft.

Bekijk onze index-portefeuille

Maandelijkse herbalancering

Constante prijsfluctuaties hebben als gevolg dat de samenstelling van uw belegging schommelt. Voor het behoud van een optimale spreiding wordt uw portefeuille daarom op iedere laatste dag van de maand door ons geherbalanceerd.

Lees meer over herbalanceren

Meer nettorendement

Vanwege de lage kosten en het feit dat koersen niet te voorspellen zijn, is het nettorendement van passief indexbeleggen doorgaans hoger dan dat van de meeste actieve beleggingsstrategieën. Dit geldt wereldwijd voor alle markten. Indexbeleggen betekent minder kosten en meer rendement.

Uit onze rendementsvergelijking blijkt dan ook zonneklaar dat onze passieve index-portefeuille de afgelopen jaren een aanzienlijk beter nettorendement heeft opgeleverd dan het gemiddelde van de actieve beleggingsstrategieën uit de benchmark index. 

Bekijk onze rendementsvergelijking

Extra rendement d.m.v. staking

De dienstverlening van Mercury Redstone is uitstekend te combineren met de stakingdiensten van handelsplatform Bitvavo. Als belegger profiteert u zo niet alleen van de mogelijke waardestijging van uw crypto-portefeuille, maar ontvangt u daarnaast ook rente-inkomsten. 

Lees meer over staking

Deskundige aanpak

Crypto-beleggen is complex en vergt veel kennis en ervaring. Mercury Redstone heeft dat ruimschoots in huis om een vlekkeloze, betrouwbare dienstverlening te kunnen garanderen.

Leer ons team kennen

Voor de compositie van onze index-portefeuille werken wij samen met MarketVector Indexes. MarketVector is gespecialiseerd in belegbare indices en past een onafhankelijke screening toe op de omvang en liquiditeit van alle crypto-assets in onze index-portefeuille.

Lees meer over MarketVector

Rust en gemak

Bij Mercury Redstone krijgt u in één klap een deskundig gespreide crypto-portefeuille die maandelijks wordt geoptimaliseerd. Daarnaast is indexbeleggen gericht op de lange termijn, u hoeft er geen aandacht aan te besteden.

Laagste kosten

Wij brengen geen periodieke prestatievergoeding, in- of uitstapkosten en bewaarvergoeding in rekening. Dit maakt indexbeleggen een hele goedkope manier van beleggen, wat uw rendement ten goede komt.

Minder risico

Door passief te beleggen in een breed gespreide, marktgewogen index-portefeuille en er verder niet meer mee bezig te zijn, voorkomt u het risico op verkeerde beslissingen die ten koste gaan van uw rendement.

.
Onze dienstverlening

Wat zijn de voordelen?

Laagste kosten

Indexbeleggen is passief waardoor er geen dure beleggingsspecialisten nodig zijn. Wij brengen u dan ook geen periodieke prestatievergoeding in rekening, wat bij de meeste actief beheerde cryptofondsen wel het geval is. Ook rekenen wij geen in- of uitstapkosten en geen bewaarvergoeding. Daarnaast worden er niet onnodig veel transacties gedaan, met hoge transactiekosten als gevolg.

Dit maakt indexbeleggen met Mercury Redstone een hele goedkope manier van beleggen, wat uw rendement ten goede komt.

Lees meer over onze kosten

Rust en gemak

Er zijn tegenwoordig talloze partijen die crypto’s aanbieden. Maar welke keuzes maak je daarbij? Wat is veilig? Wat levert rendement op? Bij Mercury Redstone krijgt u in één klap een deskundig gespreide crypto-portefeuille die maandelijks wordt geoptimaliseerd. Wel zo gemakkelijk!

Daarnaast is indexbeleggen gericht op de lange termijn, u hoeft er geen aandacht aan te besteden. Bovendien weet u dat u een beter rendement maakt dan de meeste andere beleggers, zowel professioneel als particulier.

Minder risico

Beleggen in een breed gespreide index is doorgaans een betere en veel veiligere methode dan proberen afzonderlijke munten te selecteren. Indexbeleggen maakt het mogelijk om te profiteren van de onvoorspelbare stijging van sommige crypto-assets, terwijl de verliezen als gevolg van de daling van andere munten worden beperkt.

Door passief te beleggen in een breed gespreide, marktgewogen index-portefeuille en er verder niet meer mee bezig te zijn, voorkomt u het risico op verkeerde beslissingen die ten koste gaan van uw nettorendement.

Lees meer over de risico’s

Veilige opslag

T.b.v. de veiligheid en transparantie is de dienstverlening van Mercury Redstone non-custodial. Dat betekent dat wij geen geld of crypto-assets van klanten in bewaring nemen. Wij leveren onze indexstrategie op de individuele crypto-rekeningen van onze klanten.

U dient daarom een eigen crypto-rekening te openen bij een onafhankelijk handelsplatform, waarop uw crypto-assets worden aangekocht, verkocht en voor u worden bewaard. Zodoende profiteert u van de veilige opslag van het handelsplatform.

Onze toegang tot uw crypto-rekening is beperkt tot het kunnen invoeren van koop- en verkooporders binnen uw portefeuille. Wij zijn niet in staat om crypto-assets of geld van uw rekening af te boeken.

Lees meer over uw eigen-crypto-rekening

24/7 in- en uitstappen

Bij beleggingsfondsen kunt u doorgaans slechts periodiek in- en uitstappen, wat gezien de volatiliteit van de cryptomarkt niet zelden nadelig uitpakt. Wanneer u belegt met Mercury Redstone behoudt u de controle over uw eigen crypto-rekening en kunt u daarom 24/7 op ieder gewenst moment in- en uitstappen. Ook bijstorten en opnemen doet u wanneer dat voor u het beste uitkomt.

Real-time informatie

Bij veel beleggingfondsen is de exacte samenstelling en de actuele waarde van uw belegging vaak niet geheel duidelijk. Omdat u bij Mercury Redstone over uw eigen portefeuille beschikt, kunt u vanuit uw account-dashboard de prestaties real-time volgen. Zo heeft u alle relevante informatie van uw crypto-belegging overzichtelijk op één plek.

Dagelijks opzegbaar

Wij hanteren geen minimale looptijd en uw abonnement is dagelijks opzegbaar. Zodoende zit u nergens lang aan vast. Indexbeleggen is echter gericht op de lange termijn.

Deelname vanaf €2.500

Bij de meeste cryptofondsen is het minimaal te beleggen bedrag €100.000. Bij Mercury Redstone kunt u al instappen met €2.500. Zo kunt u klein beginnen en, desgewenst, de investering geleidelijk uitbreiden.

Open een account

Quote

“Beleggen in crypto-assets is natuurlijk bijzonder onzeker. Maar met Mercury Redstone heb ik gelukkig wel een partij gevonden die levert wat ze belooft. Gewoon het eerlijke verhaal, daar hou ik van.”

Jan Hein Geertsema

Fiscalist

Open een account

Gratis uitproberen?

Wilt u onze index-portefeuille geheel vrijblijvend, twee weken gratis uitproberen?