loader image

Wat is
dollar-cost averaging?

Dollar-cost averaging (DCA) is een beleggingsstrategie waarbij met regelmatige tussenpozen een (vast) bedrag wordt belegd in een bepaalde beleggingscategorie, ongeacht de koersen. Het idee achter deze strategie is dat u gaandeweg zowel belegt tegen lage als hoge koersen en daarmee het risico neutraliseert dat u alles op één moment tegen een relatief hoge koers belegt.

In tegenstelling tot het timen van de markt, is dollar-cost averaging een passieve beleggingsstrategie die minder aandacht vereist aangezien u telkens met dezelfde regelmaat hetzelfde bedrag investeert. Hierdoor spelen emoties ook geen rol in het besluitvormingsproces, wat met name op de lange termijn doorgaans een positief effect heeft op uw rendement.

.

DCA met Mercury Redstone

Omdat wij op de laatste dag van de maand uw portefeuille automatisch herbalanceren, is Mercury Redstone uitermate geschikt voor het toepassen van DCA. U kunt dit eenvoudig doen door bij uw bank een periodieke overboeking in te stellen naar uw crypto-rekening. De storting wordt dan op de laatste dag van de maand vanzelf opgenomen in uw crypto-portefeuille. U hoeft hier niets voor te doen.

Als u liever niet wacht tot het einde van de maand, dan kunt u nadat de storting op uw crypto-rekening is bijgeschreven ook handmatig de opdracht geven om uw portefeuille meteen te herbalanceren.

Voor wie?

De strategie is vooral geschikt voor beleggers die iedere maand een deel van hun inkomsten willen beleggen, omdat het ze in staat stelt om met kleinere bedragen na verloop van tijd een grotere positie op te bouwen.

Sommige beleggers starten bijvoorbeeld in één keer met €10.000. Terwijl andere beleggers met een lager bedrag starten, maar deze strategie gebruiken om met de tijd een positie van €10.000 op te bouwen door iedere maand bijvoorbeeld €500 bij te storten.

Open een account

Probeer het gratis

Start met DCA en probeer de eerste twee weken geheel gratis.