loader image

Eén portefeuille met de grootste en meest verhandelde crypto-assets.

Portefeuille-diagram

  • Maandelijkse herbalancering
  • Maximaal ~25% per crypto-asset
  • 85% van de totale cryptomarkt
  • Weging: marktkapitalisatie en liquiditeit

Portefeuille-compositie

Omdat niet altijd alle 25 crypto-assets uit de MVDA25 Index op het crypto-handelsplatform Bitvavo worden verhandeld kan onze portefeuille-compositie deels afwijken van de index.

MarketVector Digital Assets 25 Index

Onze index-portefeuille volgt de MVDA25 IndexDit is een door MarketVector Indexes opgestelde index die de prestaties van de 25 grootste en meest liquide crypto-assets weergeeft. Hieruit filteren wij de crypto-assets die worden verhandeld op het handelsplatform Kraken en zodoende onderdeel uitmaken van onze index-portefeuille.

Maandelijks herbalanceren en reviseren

Constante prijsfluctuaties hebben als gevolg dat binnen de portefeuille de onderlinge verhoudingen van de crypto-assets schommelen. Ten behoeve van een optimale spreiding wordt de portefeuille daarom op iedere laatste dag van de maand door ons geherbalanceerd en gereviseerd. Dit maakt het mogelijk de nieuwste trends en ontwikkelingen nauwkeurig te volgen.

  • Tijdens het herbalanceren worden de verhoudingen teruggebracht naar de oorspronkelijke weging op basis van marktkapitalisatie en liquiditeit. Een deel van de hardst gestegen crypto’s wordt verkocht en daarmee worden crypto’s bijgekocht die qua prijs relatief achter zijn gebleven. Zodoende wordt er voor een relatief hoge prijs verkocht en voor een relatief lage prijs gekocht.
  • Reviseren betekent dat een crypto-asset uit de index, dat op basis van gedaalde marktkapitalisatie en/of liquiditeit niet langer in de index thuishoort, wordt vervangen door het eerstvolgende uit de selectielijst.

Maximaal ~25% per crypto-asset

T.b.v. een optimale spreiding hanteert de MVDA25 Index bij de maandelijkse herbalancering een maximale weging van 20% per crypto-asset. Dit voorkomt dat een crypto-asset (bv. bitcoin) te dominant wordt. Afhankelijk van het aantal beschikbare crypto’s op het handelsplatform Kraken ligt dit percentage voor onze index-portefeuille op ongeveer 25% per crypto-asset.

85% van de totale cryptomarkt

Onze index-portefeuille op handelsplatform Kraken beslaat 85% van de totale cryptomarkt, gemeten op basis van de totale marketkapitalisatie van de top 100 crypto-assets minus de stable coins.

Documenten